Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Pojavila se vijest da Zagrebački SDP raskida koaliciju s Možemo

Možemo u Skupštini samostalno nema većinu

28.04.2022., Zagreb - 11. sjednica zagrebacke Gradske skupstine. Gradonacelnik grada Zagreba Tomislav Tomasevic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebački SDP odlučio je raskinuti sporazum o koalicijskoj suradnji s platformom Možemo u Gradskoj skupštini, doznaje novinarka N1 Katarina Brečić, koja je na uvid dobila odluku Gradskog odbora SDP-a donesenu nakon današnje višesatne rasprave.

Možemo i SDP sporazum o programskoj suradnji i formiranju većine potpisali su 16. lipnja 2021., a više od godinu dana kasnije ga raskidaju, jer se “radi o dokazano neučinkovitom modelu u ostvarenju odrednica SDP-a”, prenosi N1. Možemo za većinu u Skupštini samostalno nema većinu, nedostaju im dva zastupnika.

‘Ne znači i prekid suradnje’

Iz zagrebačkog SDP-a za N1 su neslužbeno rekli da raskid sporazuma ne znači i prekid suradnje s Možemo, poručujući da su “spremni na suradnju sa svima koji imaju rješenje za građane”.

Ta će izjava biti na testu već u ponedjeljak, kada će se odlučivati o podizanju kredita za zagrebački Holding, teškog 1.8 milijardi kuna. Nije jasno ni hoće li raskid suradnje utjecati na poziciju SDP-ovog šefa Skupštine, Joška Klisovića.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više