Politika & Kriminal

Pojavio se nestali doktor koji je liječio Navalnog. Opušteno se vratio iz lova

Aleksandar Murahovski se nakon tri dana vratio iz šume

6312629 21.08.2020 Head Physician of the City Clinical Emergency Hospital Number 1 Alexander Murakhovsky speaks to the press after Russian opposition leader Alexei Navalny fell ill in what his spokeswoman said was a suspected poisoning, in Omsk, Russia.,Image: 554191118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
FOTO: Profimedia

Ruski liječnik, koji je prvi liječio Alekseja Navalnog nakon što mu je pozlilo tijekom leta u Rusiji prošle godine, u ponedjeljak se vratio iz šume u kojoj je nestao u petak nakon lova.

Aleksandar Murahovski je bio glavni liječnik u bolnici u sibirskom Omsku. Nakon što je Navalni napustio bolnicu i otišao na liječenje u Njemačku gdje mu je utvrđeno trovanje nervnim otrovom, Murahovski je unaprijeđen u regionalnog ministra zdravstva.

Organizirali su potragu

On je u petak je napustio lovačku bazu u šumi u terenskom vozilu i nije bio viđen sve do danas, kada je sam izašao iz šume. Njegovo stanje ne zahtijeva medicinsku pomoć, prenosi TASS pozivajući se na dužnosnike.

Zbog njegovog je nestanka bila organizirana potražna akcija u kojoj je sudjelovalo 100 ljudi. Njegovo stanje je “normalno”, kazali su dužnosnici.

Tvrdio da Navalni nije otrovan

Murahovski kod Navalnog nije dijagnosticirao trovanje, tvrdeći da se razbolio zbog metaboličkog poremećaja. Navalni ga je optužio da je falsificirao dijagnozu, a pristaše oštrog kritičara Kremlja ga optužuju da je u kritičnim trenucima odgađao prebacivanje Navalnog na liječenje u Njemačku.

Laboratorijska testiranja u tri europske zemlje, koja je potvrdio globalni organ za nadzor kemijskog oružja, utvrdila su da je Navalni otrovan nervnim agensom novičokom. Kremlj je više puta odbacio optužbe da su ruske vlasti pokušale ubiti Navalnog. Navalni je u zatvoru od veljače i tvrdi da je ondje zbog izmišljenih optužbi.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu