Pojavio se video Sirijca koji kaže da ga je hrvatska policija odvojila od petogodišnje kćeri, moli za pomoć

Čovjek tvrdi da mu policija nije vjerovala da je s njim kćer i da ga je vratila u Bosnu

ZADNJA IZMJENA: ruj 23, 2018
Foto: Screenshot/ADRIE

Jučer je na Twitter računu adrie_v1, koji uglavnom dijeli vijesti o migrantima, objavljen video čovjeka koji tvrdi da je Sirijac i da ga je u Hrvatskoj, blizu Plitvičkih jezera, hrvatska policija razdvojila od njegove petogodišnje kćeri. Čovjek moli za pomoć u pronalasku male Allse.

Na engleskom jeziku u videu opisuje što se dogodilo nakon što je u rujnu ušao u BiH, pa preko Bihaća u Hrvatsku. Tamo je, kaže, stigao kod sela Smoljanac blizu Plitvičkih jezera.

‘Nisu mi vjerovali da je sa mnom kćer’

“Nismo imali hrane, otišao sam kupiti hranu i vodu u dućan. Sa mnom su bili obitelj iz Iraka i moja kćer. Tu me uhvatila hrvatska policija i strpala u auto. Govorio sam im da mi je tu i kćer, molio sam ih, ali nisu mi vjerovali. Vratili su me u Bosnu”, priča u videu čovjek za kojeg u opisu piše da je samohrani otac, no ne navodi se ime.

Nije posve jasno misli li da mu je kćer sama ili s obitelji koju u jednom trenutku spominje, ali moli sve koji su je vidjeli ili imaju neka saznanja da jave policiji u Velikoj Kladuši ili najbližoj policijskoj stanici. Objavljena je i karta s točnom lokacijom na kojoj je curica posljednji put viđena. Telegram je kontaktirao policiju o slučaju, objavit ćemo više informacija čim ih dobijemo.

 

Više s weba
Ostanite uz telegramov program