Pokopan je napadač s Markova trga. Njegov stric: ‘Mislim da je na malog utjecao netko sa strane’

Komentirao je i oružje pronađeno u kući brata

ZADNJA IZMJENA: lis 16, 2020
Foto: Danijel Bezuk/Facebook

Na mjesnom groblju u Kletištu u četvrtak je sahranjen Danijel Bezuk (22) koji je u ponedjeljak ujutro na Markovu trgu iz automatskog oružja pucao na policajce i zgradu Vlade, a zatim počinio samoubojstvo na Jabukovcu, piše RTL.

Bezukov stric Ivica Bezuk na sprovodu nije bio jer je, kaže, teško bolestan, ali je za RTL komentirao napad i smrt svog nećaka.

O oružju u kući

Progovorio je i o svom bratu u čijoj je kući pronađeno ilegalno oružje i streljivo. Kaže da je otac Danijela Bezuka bio u specijalnoj policiji cijelo vrijeme rata, ali da ne zna zašto je zadržao oružje.

”Ne znam zašto se nije riješio oružja iz kuće. Mogao je to i prodati nekome. Ne krivim njega za to što je mali napravio. Mislim da je na malog utjecao netko sa strane i da je upao u neko loše društvo”, mišljenja je stric napadača.

Ne vjeruje da se ubio

Podsjetimo, Danijel Bezuk je iz vatrenog oružja pucao po zgradi Vlade i pritom ranio policajca koji je zadobio četiri prostrjelne rane. Netom nakon što je pucao u policajca na Facebooku je napisao: “Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti”. Nakon toga je počinio samoubojstvo na Jabukovcu.

”Nije mi logično da bi pucao pa bježao i pisao poruku na Facebooku. Da se htio ubiti učinio bi to odmah tamo gdje je i pucao. Zašto bi pobjegao na drugo mjesto da bi se ubio? Moje je mišljenje da su ga najvjerojatnije ‘skinuli’ snajperom”, iznio je svoju teoriju stric.

Zdravka Grund
Telegram autor
1907 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program