Politika & Kriminal

Pokopan je napadač s Markova trga. Njegov stric: 'Mislim da je na malog utjecao netko sa strane'

Komentirao je i oružje pronađeno u kući brata

FOTO: Danijel Bezuk/Facebook

Na mjesnom groblju u Kletištu u četvrtak je sahranjen Danijel Bezuk (22) koji je u ponedjeljak ujutro na Markovu trgu iz automatskog oružja pucao na policajce i zgradu Vlade, a zatim počinio samoubojstvo na Jabukovcu, piše RTL.

Bezukov stric Ivica Bezuk na sprovodu nije bio jer je, kaže, teško bolestan, ali je za RTL komentirao napad i smrt svog nećaka.

O oružju u kući

Progovorio je i o svom bratu u čijoj je kući pronađeno ilegalno oružje i streljivo. Kaže da je otac Danijela Bezuka bio u specijalnoj policiji cijelo vrijeme rata, ali da ne zna zašto je zadržao oružje.

”Ne znam zašto se nije riješio oružja iz kuće. Mogao je to i prodati nekome. Ne krivim njega za to što je mali napravio. Mislim da je na malog utjecao netko sa strane i da je upao u neko loše društvo”, mišljenja je stric napadača.

Ne vjeruje da se ubio

Podsjetimo, Danijel Bezuk je iz vatrenog oružja pucao po zgradi Vlade i pritom ranio policajca koji je zadobio četiri prostrjelne rane. Netom nakon što je pucao u policajca na Facebooku je napisao: “Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti”. Nakon toga je počinio samoubojstvo na Jabukovcu.

”Nije mi logično da bi pucao pa bježao i pisao poruku na Facebooku. Da se htio ubiti učinio bi to odmah tamo gdje je i pucao. Zašto bi pobjegao na drugo mjesto da bi se ubio? Moje je mišljenje da su ga najvjerojatnije ‘skinuli’ snajperom”, iznio je svoju teoriju stric.