Politika & Kriminal

Policajac snimao videe i zvao ljude da ignoriraju koronu, policajka nudila prijevoz u druge gradove

Oboje ih je suspendirao načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić

Dvoje zagrebačkih policajaca suspendirano je zbog svojih istupa na društvenim mrežama. Jedna policajka je, kako je upravo priopćeno, nudila je drugima prijevoz, budući da je policajcima dozvoljeno da napuštaju mjesto prebivališta.

U pitanju je, kako neslužbeno doznajemo, vježbenica iz Policijske uprave zagrebačke, koja je ljudima iz Slavonije, nudila prijevoz do Zagreba. Nije za sada potvrđeno je li za to uzimala i novac.

Objava zagrebačkog policajca

Suspendiran je i zaprešićki policajac koji je na svom profilu na društvenoj mreži ismijavao mjere protiv koronavirusa. U objavama je propitivao mjere koje je propisao stožer, a sve je kulminiralo kada je objavio video u kojem poziva ljude da ne poštuju ništa što stožer propisuje.

Savjetovao im je da se isključivo moraju držati zdravog života i puno vježbati, te će im to jedino pomoći u borbi s virusom.

“Znanstvenik Đikić je rekao – trenirajte, jedite kvalitetno, spavajte i k…… Vi ne radite ništa od toga zato ste u korona k…..”, govori policajac u videu i poručuje svima koji se pridržavaju mjera zaštite da su debili.

Iskusni policajac iz Zaprešića

Neslužbeno doznajemo da je riječ o dugogodišnjem policijskom službeniku koji je široj javnosti postao poznat jer je u veljači 2009. uhitio Mladena Šlogara koji je kasnije osuđen zbog ubojstva Ivane Hodak, kćer poznatog zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka.

Ovaj policijski službenik inače se bavi dizanjem utega, no prije nekoliko godina, kako su tada javili mediji, pao je na doping testu te je bio privremeno suspendiran.

Rašić: ‘Ovo je nedopustivo’

Sada su i on i mlada policajka suspendirani jer su naštetili ugledu policijske službe. Slijede im i disciplinski postupci.

“Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer. Osim toga, uvrijedili su sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima”, poručio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić koji im je potpisao suspenziju.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu