Politika & Kriminal

Policajka koja je pucala u 20-godišnjeg crnca u Minnesoti bit će optužena za ubojstvo

Policajka se brani da je Dauntea Wrighta upucala slučajno, jer je greškom umjesto elektrošokera izvukla pištolj

This video frame grab taken from bodycam footage released on April 12, 2021 by the Minnesota Police Department shows Sunday's deadly police shooting of Daunte Wright during a traffic stop in Brooklyn Center, Minnesota. - A suburb of Minneapolis was under curfew early April 12, 2021 after US police fatally shot a young Black man, sparking protests not far from where a former police officer was on trial for the murder of George Floyd.Hundreds of people gathered outside the police station in Brooklyn Center, northwest of Minneapolis, with police later firing teargas and flash bangs to disperse the crowd, according to an AFP videojournalist. (Photo by Handout / Minnesota Police Department / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /Minnesota Police Department " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
FOTO: AFP

Policajka Kim Potter koja je u nedjelju pucajući iz službenog pištolja ubila 20-godišnjeg muškarca, inače crnca, bit će optužena za ubojstvo drugog stupnja, potvrdili su u Tužiteljstvu, javlja BBC.

Optužba za ubojstvo drugog stupnja znači da je ubojstvo bilo namjerno, ali ne s predumišljajem ili da se dogodilo zbog nepažnje i brige za drugi život.

Policija ga je zaustavila zbog prometnog prekršaja

Daunte Wright ubijen je u pucnjavi pri zaustavljanju vozila u mjestu Brooklyn Center. Policija je priopćila da je Wrighta zaustavila u noći zbog prometnog prekršaja te ustanovila da je za njega izdan uhidbeni nalog.

Pokušali su ga uhititi, ali on se uspio vratiti u automobil. Policajka Potter je zapucala, a Wright se odvezao nekoliko ulica dalje i zabio se u drugo vozilo. Preminuo je na mjestu događaja.

Izvukla pištolj umjesto elektrošokera?

Potter u svoju je obranu kazala kako je Dauntea Wrighta upucala slučajno, odnosno zato što je greškom umjesto elektrošokera izvukla pištolj. Ubrzo je dala otkaz.

Nakon tragičnog incidenta u Brooklyn Centeru su tri noći zaredom organizirani masovni prosvjedi u kojima je došlo i do sukoba između policije i prosvjednika.

 

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu