Policija istražuje tko je kod Splita prošvercao 46 kg marihuane. Pas ju je pronašao u autu, pripada firmi

Vozilo je bilo ostavljeno na parkiralištu u Kaštel Sućurcu

ZADNJA IZMJENA: kol 10, 2020

Inspektori Policijske uprave splitsko-dalmatinske intenzivno tragaju za osobom koja je dovezla gotovo 46 kilograma marihuane u Kaštel Sućurac i ostavila je parkiranu u automobilu.

Naime, ukupno 25 paketa s 45,8 kilograma marihuane pronađeno je prije par dana u automobilu koji koristi jedna hrvatska tvrtka.

Pas nanjušio drogu u autu

Vozilo je bilo ostavljeno na parkiralištu, a da se u njemu nalazi droga otkrio je službeni policijski pas za detekciju narkotika. Kada je vozilo stiglo u Kaštel Sućurac i tko je drogu trebao preuzeti u ovom trenutku još nije službeno potvrđeno.

Međutim, inspektori su imali informacije o ovoj pošiljci pa su zato sa sudskim nalogom i pregledali parkirani automobil.

Kako je droga stigla u RH?

Njihove sumnje o prijevozu marihuane su se i potvrdile, no sada im predstoji pronaći osobe koje su je namjeravale preprodati.

“Kriminalističko istraživanje je u tijeku”, rekli su nam kratko u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj ne otkrivajući imaju li informacije iz koje je strane zemlje marihuana prokrijumčarena u Hrvatsku, niti kojim točno putem.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1979 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program