Policija izašla s detaljima brutalnog premlaćivanja ispred kluba u Makarskoj. Prijavljeno 5 zaštitara

Policija je prijavu podnijela i protiv jedne od žrtava grupe zaštitara

ZADNJA IZMJENA: kol 4, 2020

Makarski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad osobama koje su u noći sa subote na nedjelju sudjelovale u tučnjavi ispred kluba u tom gradu. Jučer se društvenim mrežama proširila mučna snimka na kojoj se vidi kako redari zaštitarske tvrtke Bilić-Erić Security ispred Makarana bara nogama tuku dvojicu muškaraca. Koliko se može vidjeti na videu, u napadu je sudjelovalo najmanje pet osoba.

Iz policije danas javljaju kako je protiv petorice zaštitara podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda,. Radi se o dva 22-godišnjaka, jednom 27-godišnjaku, jednom 28-godišnjaku te 32-godišnjaku. Osim toga, policija je prijavu podnijela i protiv jedne od žrtava grupe zaštitara. Tako je zbog sumnje u počinjenje prekršaja protiv javnog reda i mira podnesen optužni prijedlog protiv 20-godišnjeg austrijskog državljanina.

Stradala su dva mlada Austrijanca

Policija je ukratko opisala svoju rekonstrukciju događaja te noći. Sumnja se da se jedan 20-godišnji austrijski državljanin prvo sukobio s djelatnicima zaštitarske tvrtke. Potom su petorica zaštitara napala tog mladića, i još jednog njegovog vršnjaka, također austrijskog državljanina. Nakon napada mladim Austrijancima pružena je liječnička pomoć u makarskoj Hitnoj pomoći, gdje je utvrđeno da su pretrpjeli lakše ozlijede, javljaju iz PU splitsko-dalmatinske.

Zaključci policije uglavnom se poklapaju s tijekom događaja koji su za Telegram opisali iz Bilić-Erić Securityja. Napisali su nam da je premlaćivanju prethodio napad nekoliko osoba na njihovog redara, pri čemu ga je jedna od tih osoba udarila bokserom. „Osoba koja je napala zaštitara dio je jedne od sukobljenih skupina koje su radi izazivanja nereda unutar kluba neposredno prije predmetnog događaja izbačene i zabranjen im je ulaz do daljnjeg”, navode iz zaštitarske tvrtke.

Iz tvrtke tvrde da su se tukla samo tri redara

“Prilikom ponovnog pokušaja ulaza i ozljeđivanja našeg zaštitara, reagirala su njegovih dvojica kolega, što se može vidjeti na snimci, dok za ostale osobe koje su se priključile sukobu možemo samo pretpostaviti da su one iste koje su se sukobile s njima u klubu, jer mi ne znamo tko su. Naš je zaštitar prilikom napada ozlijeđen”, napisali su nam iz Bilić-Erić Securityja.

Neobično je samo to što su, prema njihovoj verziji događaja, u sukobu sudjelovala tri zaštitara, dok je policija prijavila pet djelatnika te tvrtke. Osim što su prijavljeni zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, zaštitari koji su tukli mladiće imat će problema i na poslu. Kako su nam javili iz Bilić-Erić Securityja, djelatnike uključene u ovaj događaj suspendirali su s radnih mjesta redara u klubu, i protiv njih će provesti disciplinske mjere „nakon što se utvrde dodatne činjenice”.

GOSTOLJUBIVOST MARAKANE

GOSTOLJUBIVOST MARAKANE Ovaj vikend su redari iz Makarane bili raspoloženi. (Jedna osoba već leži na podu dok druga pokušava zaustaviti čopor, zatim su junaci pretukli i njega)

Posted by Dnevna doza makarskog nereda on Sunday, August 2, 2020

Vedran Vrabec
Telegram autor
2011 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program