Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Policija javlja o dvije intervencije na Festivalu slobode, mediji pišu o vrijeđanju novinara

Neugodnosti su navodno imali reporteri iz dvije redakcije

18.09.2021., Zagreb - Na Trgu bana Josipa Jelacica odrzan je Festival slobode 2.0. cija je glavna tema "Kako biti covjek i ostati slobodan kad nam se ljudskost i sloboda pokusavaju oduzeti". Photo: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Festival slobode 2.0, u organizaciji Inicijative Prava i slobode, u subotu poslijepodne na Trgu bana Jelačića protječe većinom mirno, a policija je do sada imala dva postupanja prema sudionicima skupa, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Jedna od sudionica završila je u Manduševcu nakon čega su redari pozvali policiju. Njoj je pružena odgovarajuća liječnička pomoć i prevezena je u Kliničku bolnicu Dubrava.

Drugo postupanje policija je imala prema muškarcu u zoni skupa zbog posjedovanja manje količine marihuane. Osim ta dva slučaja, do sada nikakvih drugih postupanja nije bilo, kažu u PU zagrebačkoj.

Verbalni napadi na novinare

No, mediji javljaju o incidentima koji se nisu pojavili u policijskom izvješću. Portal Index tako piše da je jedan od sudionika Festivala slobode vrijeđao njihovog reportera, te da mu je pokušao skinuti masku.

Prema Indexu, verbalno je nabadnuta i ekipa RTL-a. Prosvjednici su navodno vrijeđali novinare i gurali im se u kadar.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više