Policija je jučer u Lici imala zbilja filmsku potjeru za krijumčarem migranata

Vozač kombija, koji je na kraju sletio u kanjon rijeke i teško se ozlijedio, pokušao je prokrijumčariti 24 migranta

ZADNJA IZMJENA: kol 16, 2018

Državljanin Srbije, koji je krijumčario 24 ilegalna migranta preko granice RH, kombijem je udario službeno vozilo hrvatske policije na području Korenice. Zatim je počeo bježati, no uskoro je pao u kanjon Korane i teško se ozlijedio.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave ličko-senjske, službenici Policijske postaje Korenica u srijedu su u Gornjem Vagancu pokušali zaustaviti kombi, zbog osnovane sumnje da prevozi strane državljane koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Krijumčar se iskočio iz kombija

Na dane znakove, vozač se nije zaustavio, a za njim je krenula policija u dva vozila s upaljenim plavim rotacijskim svjetlima. U bijegu je kombi više puta udario u službeno policijsko vozilo i u ogradu uz obiteljsku kuću. Na području Drežnik Grada krijumčar je iskočio iz kombija no, pokušavajući pobjeći policiji, pao je u kanjon.

Vozač je hospitaliziran u Općoj bolnici Karlovac, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život. U tovarnom prostoru kombija policija je zatekla 24 strana državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, te će biti procesuirani sukladno Zakonu o strancima, navode iz PU ličko-senjske.

Deportiraju ih u BiH

Glasnogovornica PU Maja Brozičević rekla je za Hinu da su u skupini od 24-migranta 12-torica Pakistanaca, sedmorica Afganistancia, trojica Iranci, a dvojica Sirijaca. Dobili su rješenje u povratku u BiH, zemlju odakle su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku i Europski gospodarski prostor, a deportacija će se obaviti u suradnji s policijom BiH.

Ozlijeđeni 50-godišnji krijumčar ilegalnim migrantima, koji je smješten na Odjelu intenzivnog liječenja u karlovačkoj Općoj bolnici, u stabilnom je stanju, doznaje se od ravnatelja dr. Ervina Jančića. Ima višestruke ozljede glave i drugih dijelova tijela te se liječi mjerama intenzivnog liječenja, ali više nije životno ugrožen, već se stanje stabiliziralo, rekao je Hini dr. Jančić.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program