Policija neće prekršajno prijaviti HOS-ovce koji su vikali ZDS. ‘Radilo se o komemorativnim okolnostima’

Iz policije se pozivaju na zaključke Vijeća za suočavanje s prošlošću

ZADNJA IZMJENA: kol 5, 2020
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policija neće prekršajno prijaviti HOS-ovce koji su se jutros okupili u Kninu i na tamošnjem glavnom trgu vikali “Za dom spremni”. To je za N1 potvrđeno iz šibensko-kninske policije.

Kako javlja novinarka N1 Ana Mlinarić, iz policije su im kazali da se radilo komemorativnim okolnostima, jer se sve odvijalo kod spomenika braniteljima. Pritom se, dodaje, pozivaju na smjernice Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima.

Redari ih zaustavili

Kako smo već javljali, skupina predvođena Markom Skejom jutros je stigla u Knin na obilježavanje obljetnice Oluje. Kad su pokušali doći do mjesta gdje je održan središnji dio proslave, redari i vojna policija spriječili su ih da se približe.

Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor izjavila je Hini da je nekoliko stotina pripadnika HOS- a i drugih braniteljskih udruga, kojima policija nije dopustila dolazak na Trg dr. Ante Starčevića, za cijelo vrijeme trajanja programa pjevalo, nezadovoljni što ne mogu ući na trg.

Nisu imali akreditacije

U par navrata čuo se, rekla je, i pozdrav “Za dom spremni”, a nekolicina ih nosi majice neprimjerenog sadržaja. Na pitanje zašto nisu mogli ući na trg, glasnogovornica je odgovorila da nisu imali akreditacije, a da je zbog epidemiloških mjera broj uzvanika na tom prostoru bio ograničen.

Kad su konačno uspjeli doći do Trga, vikali su Za dom spremni. Razvili u i veliku zastavu s grbom u čijem amblemu je i Za dom spremni.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program