Politika & Kriminal

Policija objavila detalje jučerašnje potrage za čovjekom s pištoljem u Dubravi; pucali su prema njemu

Čovjek je navodno prema njima usmjerio pištolj, zbog čega je jedan od policajaca zapucao prema njemu

25.10.2010.Solin - Muskarac koji na benzinskoj postaji Ine od 16 sati prijeti bombom navodno je I.G. (40) bivsi branitelj koji boluje od PTSP-a iz Vranjica i koji je navodno vise puta hospitaliziran.Policija obavlja pregovore s njim.
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Zagrebačka policija objavila je detalje o uhićenju muškarca koji je jučer u zagrebačkoj Dubravi pobjegao nakon verbalnog sukoba, tvrdeći da ima oružje. Na terenu su bili policija, interventna te ATJ Lučko koji su skupa savladali muškarca oko 18.30 sati.

On je policiji prijavljen oko 13:30 sati, kada ih je nazvala žena koja im je rekla da ima problema s podstanarom zbog njegovog agresivnog i nasilničkog ponašanja. Na mjesto događaja je stigla policija kojoj je muškarac zaprijetio da će upotrijebiti vatreno oružje pa pobjegao u obližnju šumu.

Policija je krenula za njim i zatražila dodatne snage zbog opasnosti od vatrenog oružja i da je nasilan. Stigli su interventna i ATJ Lučko, a muškarac je oko 18:30 uočen u Slanovečkoj ulici. Počeo se približavati policiji i usmjerio pištolj prema njima. Kad su ga zamolili da ga odloži, on nije poslušao.

Policija pucala na njega, on nastavio bježati

Nakon toga je policija ispalila hice upozorenja, a jedan službenik je ispalio nekoliko hitaca u smjeru muškarca. Muškarac je i dalje nastavio bježati, a policajci su krenuli za njim. Sustigli su ga, vezali i savladali te uhitili.

U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti. Istražuju se i okolnosti pod kojima je oko 16 sati na Čučerskoj cesti pištoljem zaprijetio zaposlenici jedne trgovine.

Oštećena kuća i automobil

Policija javlja da su tijekom postupanja oštećene staklene stijenke na dvije obiteljske kuće u Slanovečkoj ulici te osobni automobil koji se nalazio parkiran u dvorištu ispred ulaza.

“U odnosu na uporabu sredstava prisile obavještavamo kako će, sukladno važećim zakonskim odredbama, načelnik policijske uprave nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti njihove uporabe”, zaključuje policija

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu