Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Policija objavila detalje nesreće kod Okučana: 'Kriv je vozač kamiona, 10 osoba je teško ozlijeđeno'

U prikolici kamiona bile su 24 osobe. Policija je objasnila kako je došlo do nesreće

U prometnoj nesreći koja se dogodila noćas u 3 sata i 10 minuta na autocesti A3 kod Okučana poginule su četiri osobe, dok ih je 17 ozlijeđeno i zbrinuto u tri bolnice. Deset od njih ima teške ozljede.

Nesreća se dogodila kada se teretno vozilo s prikolicom prevrnulo na autocesti. Njime je upravljao 42-godišnji vozač iz Srbije, dok su se u prikolici nalazile još 24 osobe. Iz Policijske uprave brodsko-posavske iza 15 sati danas su izvijestili o rezultatima provedenog očevida.

“Očevidom je utvrđeno, da se vozač nije držao strane kretanja i obilježene kolničke trake, već je desnim kotačima zahvatio travnatu površinu, udarivši u dva smjerokazna stupića, nakon čega se teretni automobil vratio na kolnik, te je u zanošenju došlo do prevrtanja skupa vozila na desni bočni dio, na središnju metalnu odbojnu ogradu autoceste”, stoji u njihovom priopćenju.

Kaznena prijava protiv vozača

Također navode kako će protiv 42-godišnjeg vozača podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. S obzirom na to da se trenutno nalazi u bolnici kriminalističku istragu nastavit će čim vozač bude sposoban govoriti o nesreći.

Jednako tako utvrđivat će se i identitet osoba koje su se nalazile u prikolici kamiona, jer kod sebe, kako navode u policiji, nisu imale dokumente.

Telegramu je danas neslužbeno potvrđeno da se radi o migrantima. Među ozlijeđenima je bilo i djece.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više