Politika & Kriminal

Policija objavila detalje prometne nesreće u Dubravi; vozač udario pješakinju, zabio se u stup i poginuo

Teška nesreća dogodila se jučer u poslijepodnevnim satima

08.06.2020., Zagreb - Prometna nesreca na Aveniji Dubrava gdje je vozac izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u stup javne rasvjete te pritom usmrtio pjesakinju. 
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U prometnoj nesreći koja se jučer poslijepodne dogodila u zagrebačkom naselju Dubrava jedna je osoba poginula. Riječ je o vozaču automobila koji je svojim vozilo ozlijedio i jednu pješakinju. Policijska uprava zagrebačka danas je iznijela detalje događaja.

Tako su naveli kako je nesreću skrivio 64-godišnji vozač koji je upravljao Toyotom zagrebačkih registarskih oznaka. Vozač se kretao kolnikom Ulice Dubrava u smjeru istoka te je dolaskom do raskrižja s Kapucinskom ulicom sletio ulijevo na nogostup sa sjeverne strane raskrižja. Pritom je naletio na 39-godišnju pješakinju koja je stajala na nogostupu, a potom i na stup javne rasvjete.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pozlilo mu tijekom vožnje?

U policiji pretpostavljaju da je nekontrolirano kretanje vozila prije nesreće, odnosno samu nesreću uzrokovalo zdravstveno stanje vozača. Naime, sumnjaju da mu je pozlilo i da je izgubio svijest, no još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći je li njegova smrt nastupila tijekom vožnje ili kao posljedica prometne nesreće.

To bi trebala utvrditi istraga. Pješakinja je teško ozlijeđena, a liječnička joj je pomoć pružena u KB Dubrava.