Politika & Kriminal

Policija objavila uzrok jučerašnje tragične nesreće kod Okučana, uhićen vozač kamiona

Na autocesti kod Okučana jučer su poginule tri osobe koje su bile u automobilu

22.10.2021., Okucani - U teskoj prometnoj nesreci na autocesti A3 kod Okucana ismrtno stradale tri osobe. Teretnim automobilom hrvatskih nacionalnih oznaka upravljao je 25-godisnji drzavljanin Republike Hrvatske, dok su se u osobnom automobilu nalazile tri osobe. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Policija je izašla s novim detaljima jučerašnje teške nesreće na autocesti kod Okučana, u kojoj su u sudaru kamiona i automobila poginule tri osobe. Nakon očevida, policija je uz nazočnost državnog odvjetnika utvrdila da je do nesreće došlo jer 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, koji je upravljao kamionom hrvatskih registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu stanju prometnice. Kamion s prikolicom je prešao u prometnu traku iz suprotnog smjera.

U toj traci udario je u auto s registracijama Republike Srbije, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Republike Srbije. Stradale su tri osobe koje su se nalazile u vozilu, u dobi od 35, 38 i 57 godina, svo troje državljani Republike Srbije. Kako smo jučer pisali, riječ je o 57-godišnjoj ženi te dvojici muškaraca, 35-godišnjaku i 38-godišnjaku.

Promet je bio obustavljen od 22 sata

Policija kaže kako je sav promet jučer bio obustavljen od čvora Okučani autoceste A3 od 15.15 sati do 22 sata.

Policija je u 19.30 sati uhitila vozača kamiona, koji će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu