Politika & Kriminal

Policija otkrila tko stoji iza eksplozije u Travnom. Bombu su donijeli u torbi i aktivirali je

Jedan od osumnjičenih nalazi se u zatvoru, dok je drugi državljanin susjedne Srbije i u bijegu je

FOTO: Pixsell

Za eksploziju na terasi kafića u zagrebačkom naselju Travno, koja je dogodila lani u rujnu, odgovorna su dvojica muškaraca od kojih se jedan trenutačno nalazi u zatvoru. Rezultat je to kriminalističkog istraživanja Policijske uprave zagrebačke koja je detaljno utvrdila kako se cijeli događaj odigrao.

Iz PUZ-a su tako izvijestili da su dvojica muškaraca, jedan državljanin Republike Srbije star 41 godinu i jedan 31 -godišnjak u ranu zoru u 3 sata i 50 minuta u torbi donijeli eksplozivnu napravu te je postavili na površini pokraj stabla terase kafića u vlasništvu 57-godišnjaka, a koji se nalazi u Ulici Božidara Magovca. Potom su je aktivirali detonatorskom kapislom i sporogorećim štapinom što je izazvalo eksploziju.

Oštećen kafić i okolni stanovi

Eksplozija je oštetila dva klima uređaja, vanjski dojavni alarm, jedan klima uređaj koji se nalazio u unutrašnjosti, kamere za video nadzor, staklene klizne stjenke, televizor te drveno tapecirane klupe za sjedenje u vlasništvu 57-godišnjaka.

Kao posljedica eksplozije oštećena su i razbijena stakla te rolete na prozorima stana 79-godišnjaka na prvom katu stambene zgrade koji se u trenutku eksplozije nalazio u neposrednoj blizini oštećenog prozora. Ujedno, oštećen je i metalni okov prozora u stanu 60-godišnjaka.

Jedan u zatvoru, drugi u bijegu

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Osumnjičeni 31-godišnjak nalazi se na izdržavanju kazne zatvora u Zagrebu, dok je 41-godišnji državljanin Republike Srbije trenutno nedostupan policijskim službenicima koji za njim intenzivno tragaju. Obojicu ih terete za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu