Policija po novom ugostitelje koji prekorače radno vrijeme prijavljuje za širenje zaraze

U kaznenom postupku prijeti im i do tri godine zatvora

ZADNJA IZMJENA: stu 22, 2020
Foto: policija.gov.hr
Što se upravo događa s koronavirusom:

Policija je sinoć masovno provjeravala krše li se mjere u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ponovno su upali u nekoliko lokala gdje je bilo puno gostiju, u jednom njih čak 130.

Priopćeno je da je obavljen nadzor u ukupno 163 ugostiteljska objekta, a očito je da je policija nakon uvođenja strožih mjera i nakon najave ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića krenula u njihovo striktno nadziranje.

Za širenje zaraze prijeti zatvorska kazna

Kako se može zaključiti iz informacija Policijske uprave splitsko-dalmatinske kršenje mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite od sada će biti prijavljivano i kao širenje zarazne bolesti. Riječ je o kaznenom djelu iz Članka 180. Kaznenog zakona za koje prijeti i do tri godine zatvora a do sada su za to bili prijavljivani oboljeli od Covida-19 koji su kršili mjeru liječenja u kući.

Sada je pak prijavu za širenje zaraze zaradio vlasnik kafića u Ulici Ivana Gudelja gdje je nakon 24 sata policija zatekla 66 gostiju.

Evo tko je sve kršio nove mjere Stožera

U ukupno deset lokala utvrđeno je kršenje radnog vremena, te je policija izvješća o tome podnijela nadležnom Državnom inspektoratu i Stožeru Civilne zaštite.

U lokalu u kojem je bilo 130 ljudi, jedan od gostiju sukobio se s policijom, pa je prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je sve ostale podatke o onome što je utvrđeno na ovom mjestu policija poslati i Državnom inspektoratu i Stožeru Civilne zaštite, te Općinskom državnom odvjetništvu.

Zbog prenošenja zaraze prijavljen je i mladić iz Sinja koji je, kako je utvrđeno, unatoč određenoj COVID mjeri napustio svoj dom.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
2144 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program