Politika & Kriminal

Policija pokazala što su sve pronašli jučer na tekmi, demantiraju da su navijači upali u studentski dom

Javljaju da su dvije osobe napale 20-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen, te da nema dokaza da se radi o navijačima

FOTO: puz

Mediji, među njima i Telegram, jutros su prenijeli vijest Jutarnjeg lista o napadu navijača na studente zagrebačkog Studentskog doma Stjepan Radić. Kako smo prenijeli, zagrebačka policija sinoć je intervenirala zbog navodne dojave da su Bad Blue Boysi, nakon jučerašnje tekme između Hajduka i Dinama, upali u dom te fizički napali studente.

No, policija sada javlja kako nema dokaza da se radilo o navijačima bilo koje skupine te da nije bilo masovnog upada u dom. Konkretno, kažu da su dvije osobe napale 20-godišnjaka, koji je lakše ozlijeđen.

Napali 20-godišnjaka

“Za vrijeme i poslije odigravanja utakmice, policijski su službenici bili raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja te su tako ujedno bili raspoređeni i u zoni studenskog doma u Jarunskoj ulici. U 22,05 sati, više od dva sata nakon odigrane utakmice, prema prijavi oštećenika koji se obratio policijskim službenicima, u krugu studenskog doma došlo je do fizičkog napada najvjerojatnije od strane dvije osobe na 20-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen.

Do sada prikupljenim saznanjima kroz kriminalističko istraživanje i obavljenim razgovorom s oštećenim zasada se događaj ne može nedvojbeno dovesti u vezu s tzv. ‘navijačkim nasiljem’ odnosno s odigravanjem utakmice kao niti s određenom navijačkom skupinom. Napominjemo da nasilnog ulaska većeg broja osoba u navedeni objekt nije bilo, pogotovo slijedom činjenica da su policijski službenici preventivno bili prisutni u blizini i ranije te pratili sva događanja”, javljaju u priopćenju.

Policija se usput pohvalila i kako su pronašli 197 komada skrivenih baklji, a kako su navijači skrivali pirotehnička sredstva pokazali su na fotografijama. Zbog nereda su pokupili 14 navijača.

Pirotehnika pronađena kod navijača PUZ

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu