Policija je upravo potvrdila identitet odbjeglog terorista iz Barcelone; potraga se širi i na ostatak Europe

Radi se 22-godišnjem Younesu Abouyaaqoubu

ZADNJA IZMJENA: kol. 21, 2017
Foto: AFP

Policijska potraga za vozačem kombija kojim je prošlog tjedna izvršen teroristički napad u središtu Barcelone, proširena je diljem Europe, rekao je katalonski ministar unutarnjih poslova Joaquim Forn jutros u izjavi za katalonski radio, javlja CNN.

Dužnosnici su potvrdili da je vozač kombija kojim je prošlog tjedna izvršen teroristički napad u Barceloni, a za kojim traje potraga 22-godišnji Younes Abouyaaqoub.

Spominje se i mogućnost da je bjegunac napustio Španjolsku i možda otišao u Francusku. Katalonska policija i ranije je, tijekom vikenda, izvijestila kako je potvrđen identitet vozača, no do danas nisu izašli s njegovim imenom.

U napadu ubijeno 13 ljudi

U napadu koji se dogodio prošlog tjedna u srcu Barcelone kada se kombi zaletio među pješake na Las Ramblasu ubijeno je 13, a ranjeno 120 ljudi. Šef katalonske policije Josep Luis Trapero priznao je u nedjelju kako policija ne zna gdje je odbjegli napadač. Rekao je i kako nema prijašnjih zapisa i dokumenata da je 12 osoba, koje su osumnjičene za povezanost s napadom u Barceloni, ranije bilo povezano s terorizmom.

Abouyaaqoubova majka je u subotu u gradiću Ripollu pozvala sina da se preda policiji jer, kako je rekla, bolje da je u zatvoru nego mrtav. Bližnji i susjedi su rekli da ne znaju gdje je, niti je li živ ili mrtav.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3130 članaka Više o autoru