Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Policija potvrdila Telegramu: 'Pronašli smo napadača na HDZ-ovog šefa Agencije za poticaje'

Teško da gospodin neće otkriti razlog udarca, koji bi mogao biti vrlo neugodan za Antuna Vujića

Iako u Virovitici već danima kola priča tko je nokautirao ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) Antuna Vujića, a društvenim mrežama kolaju fotografije D. Š. i njegove supruge N. Š., virovitička Policijska uprava tek je jutros, na Telegramov upit, potvrdila kako, za razliku od Vujića, zna počinitelja.

”Daljnjom obradom događaja je utvrđeno da je dana 3. rujna vremenu od 02,00 do 03,00 sati, u Virovitici, M. Gupca 63, sajamski prostor Viroexpo, šator, došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane 47-godišnjaka, tako što je prišao 53-godišnjaku te ga fizički napao zadavši mu jedan udarac šakom u predio glave, nakon čega je isti pao na tlo, dok je napadač napustio mjesto događaja”, stoji u odgovoru na Telegramov upit.

Slijedi prekršajna prijava

”Ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć u Stanici hitne medicinske pomoći Virovitica. Protiv 47-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz članka 13 Zakona o javnom redu i miru”, dodali su iz PU Vukovarsko srijemske.

Telegram saznaje da D. Š. u Virovitici slovi kao mirna i nekonfliktna osoba, ali dodaju da je Vujićevo maltretiranje njegove supruge N. Š. trajalo duže od pola sata te da je, vidno alkoholizirani Vujić (izmjereno mu je 1,52 promila alkohola), bio iznimno nasrtljiv, a sve je kulminiralo kada je Vujić suprugu napadača uhvatio za stražnjicu. D. Š.-u je tada prekipjelo te je Vujića snažnu udario od čega se ovaj srušio na pod i obliven krvlju ležao do dolaska Hitne pomoći.

Teško da napadač neće otkriti razlog udarca

Jučer, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je ujedno i predsjednica Upravnog vijeća APPRRR-a (tijela koje imenuje i razrješuje ravnatelja Agencije za plaćanja) novinarima je rekla da se Vujić službenim putem ”pisano očitovao da ne zna zašto je dobio batine i da ne zna osobu koja ga je odgurnula ili s leđa udarila”. Dodala je da će ”pričekati razrješenje okolnosti” i onda o svemu izvijestiti javnost.

Vujiću očito odgovara priča kako ne zna tko ga je i zašto udario, no činjenica da je virovitička policija identificirala napadača, ravnatelju APPRRR-a ne ide u prilog. Teško je naime vjerovati da će 47-godišnji D. Š. kada se bude pojavio pred sucem za prekršaje, reći kako se ne sjeća zašto je udario Vujića.

Što će ministrica kad čuje drugu stranu?

Bude li rekao ono o čemu već danima bruji cijela Virovitica, kako je ravnatelj Agencije za plaćanja napastovao njegovu suprugu i kako ju je htio zaštiti od Vujićevih nasrtaja te hvatanja za stražnjicu, ministrica poljoprivrede čut će i drugu stranu priče od one koju joj je prezentirao Vujić.

Kada će doći do ”razrješenja okolnosti”, koje čeka ministrica Vučković kako bi reagirala, ovisi o brzini zakazivanja sudske rasprave koja bi trebala uvoditi sve okolnosti događaja u noći 3. rujna. Hoće li Vujić i nakon toga ostati na mjestu na kojem je i sada, bez obzira na skandal, teško je prognozirati s obzirom na to da se sinkopa, još od slučaja Tomislava Horvatinčića, pokazala djelotvornim dokazom koji na sudu itekako prolazi.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više