Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Policija prijavila 32-godišnjaka kod Splita za pokušaj ubojstva svoje 6-mjesečne kćeri

Curicu je majka u srijedu navečer dovela na Hitnu u splitski KBC zbog posljedica utapanja

Zagreb: U obiteljskoj kući pronađena dva mrtva tijela 24.11.2018., Zagreb - U zagrebackom naselju Struge policija pronasla u obiteljskoj kuci dva mrtva tijela. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
FOTO: Zarko Basic/PIXSELL/Ilustracija

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 32-godišnjeg muškarca zbog pokušaja ubojstva 6-mjesečnog djeteta u obiteljskoj kući u Klisu kod Splita, te je u četvrtak navečer predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je u petak iz splitsko-dalmatinske policije.

Protiv njega će biti podnesene i kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog sumnje na kaznena djela Zanemarivanje djetetovih prava, Prisile prema službenoj osobi, te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, navodi se u priopćenju splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 32-godišnjak u srijedu, 8. prosinca, u obiteljskoj kući “svojim ponašanjem prema djetetu ostvario obilježja kaznena djela ‘Teško ubojstvo u pokušaju’ i ‘Zanemarivanje djetetovih prava’ “, dodaje se.

U pretrazi kuće pronađena droga

U sklopu krim istrage, temeljem naloga suda, pretražena je kuća koju koristi muškarac, te je pronađeno i oduzeto oko 14 grama droge amfetamin, manja količina droge MDMA i ecstasy kao i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

Također, 32-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, jer je policajca nekoliko puta udario šakom u lice prilikom uhićenja. Policajac je lakše ozlijeđen.

Dijete izvan životne opasnosti

Osumnjičeni je otac 6-mjesečne djevojčice koju je u srijedu navečer majka dovela na Hitnu medicinsku pomoć u splitski KBC zbog posljedica utapanja. Nakon pregleda i pružanja liječničke pomoći dijete je, iako nije bilo životno ugroženo, smješteno na dječju Jedinicu intenzivnog liječenja, a liječnici su o svemu obavijestili policiju.

Policija je tada otišla na adresu prebivališta, a otac djeteta, kad ih je ugledao, dao se u bijeg po vrletima Klisa. Odmah je organizirana potjera za njim na području Klisa i Solina u kojoj je sudjelovalo 70-tak policajaca.

Čovjek je pronađen i uhićen tijekom opsežne potrage u srijedu oko 22 sata na području Klisa. Pružao je otpor pri uhićenju, nakon čega je priveden u policiju, a sinoć je predan pritvorskom nadzorniku.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu