Politika & Kriminal

Policija prijavila domaćina i deset gostiju sa zabave na kojoj je Gotovina držao viralni govor

Na druženju ih je bilo je više od 10, za nekima se i dalje traga

Prije nekoliko dana društvenim mrežama proširila se snimka govora koji je na jednom druženju održao umirovljeni general Ante Gotovina. Video je privukao pažnju kako zbog toga što Gotovina danas vrlo rijetko javno istupa, tako i zbog toga što se činilo da se umirovljeni general nalazi u nekom zatvorenom restoranu zajedno s većim brojem ljudi. Budući da aktualne epidemiološke mjere zabranjuju rad ugostiteljskih objekata, osim na terasama i otvorenim prostorima, kao i okupljanja većeg broja ljudi, postavilo se pitanje o tome gdje je snimka nastala.

Odgovor je danas stigao iz PU zadarske, uz potvrdu da policija istražuje problematično okupljanje. “Do sada izvršenim provjerama utvrđeno je kako se radi o privatnom okupljanju na kojem je suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH sudjelovalo više od 10 osoba, koje je održano u subotu 6. ožujka ove godine u Pakoštanima u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 57-godišnjeg hrvatskog državljanina”, stoji u priopćenju o tom događaju.

Organizator i gosti će biti sankcionirani

Glasnogovornica zadarske policije za Telegram je potvrdila da je riječ o druženju na kojem je snimljen Gotovinin govor. Nije nam otkrila identitet vlasnika kuće u kojoj je održana zabava, ali u priopćenju se navodi da je 57-godišnjaku jučer uručen prekršajni nalog zbog organiziranja okupljanja suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Za okupljanje policija nije doznala preko dojave nego iz medija, javila nam je glasnogovornica. Navela je i da je utvrđen je identitet 10 osoba koji su sudjelovali na okupljanju, a koje imaju prijavljeno prebivalište na području zadarske županije, dodavši da će te osobe biti prekršajno sankcionirane. Policija i dalje nastoji utvrditi identitet ostalih sudionika privatnog okupljanja.

Druženje s Generalom Antom Gotovinom…malo opuštanje uz dobro jelo i piće…isprićavamo se unaprjed što nije bilo ISTAKNUTIH..i..VIĐENIH branitelja…samo ovi obićni branitelji…

Posted by Mario Uglješć on Sunday, March 7, 2021

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu