Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Policija privela divljake koji su pretukli Leona iz Dugog Sela

Dvojica imaju 15 godina, a treći 14 godina. Protiv njih je podnesena kaznena prijava

Policija je riješila slučaj premlaćivanja dječaka u Dugom Selu. Kako javljaju iz PU zagrebačke, “dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom maloljetnika, 14-godišnjakom te dvojicom 15-godišnjaka” za koje se sumnja da su nanijeli teške tjelesne ozljede Leonu Kociperu.

Kako navode, provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika da su 8. listopada 2022. godine oko 21 sat na dvorištu osnovne škole ‘Ivan Benković’ u Dugom Selu počinili kazneno djelo “sudjelovanje u tučnjavi” iz čl. 122 st.1 Kaznenog zakona na štetu maloljetnika.

“Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, trojica osumnjičenih maloljetnika odvedena su u pritvor dok je kaznena prijava dostavljena dežurnom Općinskom kaznenom državnom odvjetniku za mladež u Zagrebu zbog počinjenja navedenog kaznenog djela”, kažu iz PU zagrebačke.

Pitali ga je li kršten

Telegram je ranije izvještavao o ovom slučaju. Pritom smo razgovarali s pretučenim dječakom i njegovim ocem. Tada nam je rekao kako je s prijateljicom i djevojkom navečer sjedio na stepenicama ispred ulaza u školu. U jednom trenutku pojavili su se maloljetnici koji su ga krenuli zadirkivati i ispitivati ih jesu li kršteni, idu li na vjeronauk i za koga navijaju. Dječaka su pitali i zašto ima dugu kosu?

Nakon toga su otišli, ali su se ubrzo vratili, ovaj put uz zamaskirane prijatelje i uz prijetnje tražili od dječaka cigaretu. Nakon toga su ga napali udarivši ga u glavu te ga potom nastavili cipelariti na podu dok je ostatak djece to snimao mobitelima.

Nakon napada dječak je nazvao svojeg tatu da ga odvede na hitnu. “Ne bih to poželio nikome. Nazvao me i rekao: Tata molim te dođi po mene, moram na hitnu, pretukli se me. Supruga i ja smo dojurili za nekoliko minuta i odveli ga na hitnu u Dugom Selu. Tamo su ga počistili i rekli da moramo na Rebro napraviti CT i ostale pretrage jer je imao lagani gubitak pamćenja. Nije se sjećao što se točno dogodilo. Sjećao se samo prvog udarca u glavu”, kazao je njegov otac za Telegram.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više