Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Policija provjerila dojave o bombama, sve su bile lažne

Dojave su prvo stigle u pravosudna tijela, a onda i u trgovačke centre

05.12.2022., Karlovac - Oko 9.30 sati zaprimljena je dojava o bombi u zgradi suda u Karlovcu. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Niz pravosudnih institucija i trgovačkih centara diljem zemlje danas je zaprimilo dojave o navodnim bombama. Iz policije su na teren odmah uputili službenike koji su provjeravali postoje li zbilja eksplozivne naprave.

“Oko 17 sati završene su sve provjere anonimno zaprimljenih dojava o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u objektima/zgradama pravosudnih tijela i trgovačkim centrima u svih 20 policijskih uprava diljem Republike Hrvatske”, javljaju iz policije. Dodaju da je “protueksplozijskim pregledima i pregledima policijskih službenika u suradnji sa zaštitarskim službama trgovačkih centara utvrđeno da su sve dojave lažne.”

“Zahvaljujemo građanima na suradnji s policijskim službenicima i djelatnicima zaštitarskih službi u trgovačkim centrima”, poručili su iz MUP-a. Vezano uz sve anonimne dojave policija provodi kriminalističko istraživanje.

Zadnje provjere bile su u Zagrebu

Policija se o ovim dojavama zadnji put oglasila oko 16 sati. Tada su poručili: “Zaključno s 15:40 sati provjerene su anonimno zaprimljene dojave u odnosu na objekte/zgrade i trgovačke centre u ukupno 16 policijskih uprava i sve su dojave lažne.” No, budući da je najveći broj dojava bio na području Zagreba, službenici PU zagrebačke su bili na terenu nešto duže.

Dojave o bombama su bile lažne na područjima policijskih uprava: bjelovarsko-bilogorske, brodsko-posavske, dubrovačko-neretvanske, istarske, karlovačke, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, ličko-senjske, međimurske, požeško-slavonske, primorsko-goranske, sisačko-moslavačke, šibensko-kninske, varaždinske, osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske, bio je gotov do 15:40 sati.

Dojave prvo zaprimili sudovi

Sve je krenulo jutros kada je više policijskih uprava u kratkom vremenu primilo informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave. Na sve lokacije su izašli policijski službenici protueksplozijske službe koji su provjerili istinitost dojava. Oko 11 sati dojave su dobile još dvije policijske uprave.

Oko podneva su se dojave o bombama proširile i na trgovačke centre. Policija je, u suradnji s odgovornim osobama trgovačkih centara, poduzela potrebne radnje i mjere kako bi provjerila jesu li dojave istinite. Dojave su prvo oko 12:30 stigle na području PU zadarske, primorsko-goranske i sisačko-moslavačke, a potom i na područje PU osječko-baranjske.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više