Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Policija razriješila misteriozan nestanak muškarca kod Kutine. Ubio ga je brat, dijelove tijela pronašli u šumi

Željko Šlibar nestao je prije više od dvije godine, policija je objavila detalje istrage

FOTO: Nikola Cutuk/PIXSELL/Nestali.hr

Sisačka policija razriješila je slučaj 51-godišnjeg Željka Šlibara (na glavnoj fotografiji) koji je nestao prije dvije godine i tri mjeseca. Muškarac je zapravo žrtva kaznenog djela, a policija je na današnjoj konferenciji za novinare objavila detalje slučaja.

Šlibar se, podsjetimo, 6. listopada, pod nepoznatim okolnostima udaljio s adrese stanovanja u Kutini. Teško je pokretan, pisalo je u objavi policije, a u vrijeme nestanka bio je odjeven u crni donji dio trenirke, tamnu majicu dugih rukava s bijelim ovratnikom i tenisice.

Žrtva je bila bolesna osoba

Sad se osnovano sumnja da ga je ubio 56-godišnji brat koji je zatim tijelo sakrio u obližnjoj šumi. Nakon ubojstva prijavio je njegov nestanak. Kako su rekli u PU sisačko-moslavačkoj, riječ je složenom, opsežnom i višegodišnjem kriminalističkom istraživanju koje je trajalo dvije godine i tri mjeseca. Sumnjaju da je 56-godišnjak počinio kazneno djelo teškog ubojstva.

“Žrtva je bila bolesna i teško pokretna osoba. Tijelo je sakriveno u blizini mjesta stanovanja. Početkom ožujka pronađeni su dijelovi tijela i odjeće za koje za koje se naknadno otkrilo da je riječ o nestaloj osobi”, rekao je Luka Pešut, načelnik PU sisačko-moslavačke, prenosi Dnevnik.hr

Osoba je pronađena radom policije i pretraživanjem terena, ne dojavama građana, rekli su u policiji. “Izvidi su tajni pa ne možemo govoriti o detaljima samog nestanka. Kriminalističko istraživanje trajalo je do jučer, a danas je osoba u jutarnjim satima predana pritvorskom načelniku”, kazao je načelnik.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više