Politika & Kriminal

Doznajemo detalje akcije u Istri: Uskok istražuje trgovce automobilima, petero je uhićenih

Policija je jutros pretresala nekoliko objekata među kojima i jednu auto-kuću

10.10.2017., Rijeka - Privodjenje u Zupanijsko drzavno odvjetnistvo osoba osumnjicenih za korupciju.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U Istri na području Buja u tijeku su uhićenja u sklopu velike policijske akcije. Iz Policijske uprave istarske navode kako je riječ o kriminalističkom istraživanju koje provode u koordinaciji s USKOK-om, Odsjekom u Rijeci, no druge detalje ne navode. Glas Istre, pak, neslužbeno doznaje da se kriminalističko istraživanja odnosi na utaju poreza. Telegram doznaje kako je riječ o pet osumnjičenih iz autokuća s područja Buja, te da šteta iznosi između četiri i pet milijuna kuna.

Riječki USKOK i policija jutros su u Bujama pretresali nekoliko objekata, među kojima su obiteljske kuće, te ured tvrtke Auto marketing Buje. Glas Istre piše kako su prvo posjetili kuću jednog od agenata u auto kući, a da su se kasnije preselili u auto kuću gdje su nastavili s pregledom. Auto kuću, naime, vodi K. M. koja je ranije bila u ljubavnoj vezi s D. D., a od kada je ona preuzela vođenje auto kuće, njezin bivši dečko radi kod nje kao agent prodaje.

Priča slična prošlotjednoj

Neslužbeno doznajemo kako je istarska priča slična onoj koja se proteklog tjedna odvijala u Zagrebu, kada je uhićen Ivan Bašić, 48-godišnjak iz Bosne i Hercegovine. On se bavio uvozom i prodajom luksuznih automobila. Za modus prijevara za kakve se njega sumnjičilo pisali smo da je već viđen u Hrvatskoj.

Naime, pri uvozu automobila iz inozemstva za prodaju u Hrvatskoj, navode se fiktivni stjecatelji, te dobavljači osobnih vozila, odnosno fiktivne tvrtke između kojih se prodaju i kupuju automobili, te se u konačnici država zakida za PDV jer se neke tvrtke, ili se porez neistinito umanjuje po osnovi primljenih isporuka iz tuzemstva.

Nastavite čitati