Politika & Kriminal

Policija u Zaprešiću krenula u masovna uhićenja dilera; jedan se sad u bolnici bori za život

Muškarcu je pozlilo tijekom uhićenja. Policija navodno sumnja da je progutao drogu, majka optužuje njih

27.09.2020., Dugi Rat, Duce - Policija, vatrogasci i hitna medicinska pomoc u starackom domu na ulazu u Duce nakon pozara u kojem su smrtno stradale dvije osobe. 
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Zaprešiću je u sklopu policijske akcije razbijanja skupine trgovaca drogom u protekla dva dana uhićeno devet mlađih muškaraca. Jutarnji list piše da ih policija tereti za trgovanje većim količinama raznih droga od kokaina, amfetamina, ecstasyja, odnosno MDMA, do marihuane, a da su im neki od uhićenih već od ranije poznati. No, jedan od uhićenika trenutno se nalazi u bolnici Sveti duh jer mu je tijekom uhićenja pozlilo. Riječ je o 35-godišnjem M.R. kojem se liječnici sada, kako piše Jutarnji, bore za život.

Kako je izgledalo njegovo uhićenje portalu je ispričala 35-godišnjakova majka koja je kazala kako im je policija pozvonila na vrata, priopćila da imaju nalog za pretres te tražila njezinog sina. Sin je, kaže, bio u radionici u koju ih je uputila.

“Nisu previše čekali da se spusti pa su razbili staklo. Sin je to valjda čuo i spustio se i oni su se odmah bacili na njega. Polegli su ga potrbuške, jedan policajac mu je jašio po leđima dok ga je drugo dvoje držalo za ruke. Glavu s poda nije mogao dignuti. Vikao je: ‘Gušim se. Nemam zraka’, a ja sam im govorila da će mi ubiti sina”, ispričala je majka te je dodala kako su ga nakon nekog vremena pustili te je otišao do kuće i sjeo na kauč.

Uhićeniku naglo pozlilo

Majka je ispričala što se dalje događalo. “Dala sam mu čaj, a on se počeo gubiti. Bio je crno-blijed u licu. Takvu boju tena nikad nisam vidjela. Odjednom je izgubio svijest. Policajac ga je počeo reanimirati. Brzo je došla i hitna pomoć koja ga je oživljavala puni sat. Meni nisu dali da uđem u taj dio kuće. U nesvijesti je odvezen u bolnicu. U kontaktu sam s liječnicima koji se nadaju da stanje neće ostaviti trajne posljedice na mozak jer je ostao bez kisika”, opisuje te navodi kako je policija u njenoj kući našla tek pola grama kokaina i gram marihuane.

Dodaje i kako je povod “desanta na dom” bilo uhićenje ukupno devetorice na području Zaprešića. Jutarnji pak donosi neslužbene informacije koje su drugačije od priče majke. Navode kako su u policiji čuli da je njen sin vidjevši policiju drogu bacio u školjku te počeo bježati. Policija također sumnja i da je dio droge progutao zbog čega mu je pozlilo.

Što službeno kaže policija?

Službeno tek potvrđuju da su provodili uhićenja te da su tijekom jednog od njih, zbog sprječavanja bijega, bili prisiljeni koristiti sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

“Nakon uporabe sredstava prisile, osoba se nije žalila na nikakve ozljede niti tegobe, međutim protekom od oko 10 minuta muškarcu je iznenadno pozlilo. Na mjestu događaja ekipa hitne medicinske pomoći mu je pružila liječničku pomoć te je potom prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju. Radi rasvjetljavanja svih okolnosti događaja već je započelo inspiciranje policijskog postupanja kao i izuzimanje relevantne liječničke dokumentacije”, potvrdili su iz PU zagrebačke.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu