Politika & Kriminal

Policija uhitila dvije žene; stavile bi si maske na lice, provalile u stan pa maznule novac i zlatninu

Vjeruje se da su na području Dubrave i Maksimira ukrale oko 200 tisuća kuna

10.12.2014., Varazdin - Djelatnici policije na Zupanijski sud u Varazdinu priveli su Valentinu Brunec i njezinog ljubavnika kojeg je nagovorila da pokusa bombom ubiti njezina supruga pokraj Koprivnice. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvije žene koje sumnjiči da su od kraja svibnja do kraja lipnja provalile u stanove u Dubravi i Maksimiru te ukrale novac i zlatninu vrijednu gotovo 200.000 kuna.

Iz policije su izvijestili da su za niz provala osumnjičene 26-godišnja talijanska i 35-godišnja hrvatska državljanka. Također navode da su vezano uz provale i osumnjičene nakon istrage podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Provalile u osam stanova

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene od 28. svibnja do 29. lipnja 2020. godine na području Dubrave i Maksimira provalile u osam stanova, međutim iz dva stana nisu uspjele ništa otuđiti”, kažu u policiji.

Sumnjaju da su maskirane kirurškim maskama ulazile u stambene zgrade i provalničkim alatom lomile cilindrične uloške brava ulaznih vrata stanova, ulazile i krale novac te zlatninu, ukupne vrijednosti 194.000 kuna.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu