Politika & Kriminal

Poljska zbog migranata gradi ogradu na granici s Bjelorusijom

Žele zaustaviti migrante koje Minsk šalje u EU kao odgovor na sankcije

A member of a group of migrants believed to be from Afghanistan stands as he tries to confirm their will to apply for international protection in Poland in the presence of Polish volounteer lawyers, press members and Polish Parliament deputies, in the small village of Usnarz Gorny near Bialystok, northeastern Poland, located close to the border with Belarus, on August 20, 2021. - The fate of a group of 32 bedraggled migrants stranded at a makeshift encampment on the border between Belarus and Poland for nearly two weeks has sparked a heated debate in Poland. The sight of the migrants, who are believed to be from Afghanistan, stuck between armed Belarusian officers and Polish soldiers just a few metres away has moved many Poles. (Photo by Wojtek RADWANSKI / AFP)
FOTO: AFP

Poljska će sagraditi ogradu duž granice s Bjelorusijom i udvostručiti broj vojnika ondje, rekao je u ponedjeljak poljski ministar obrane, kako bi se zaustavilo migrante koje Minsk šalje u EU kao odgovor na sankcije.

Poljska, Litva i Latvija prijavile su veliko povećanje broja migranata iz zemalja kao što su Irak i Afganistan koji pokušavaju prijeći njihove granice.

EU tvrdi da bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko vodi “hibridni rat” koristeći migrante kako bi izvršio pritisak na Uniju zbog sankcija koje mu je uvela.

Povećat će i broj vojnika

Poljski ministar obrane Mariusz Blaszczak rekao je da će na granici s Bjelorusijom biti podignuta nova 2,5 metara visoka ograda.

Kazao je također da će broj vojnika na granici biti povećan. “Potrebno je povećati broj vojnika… Uskoro ćemo udvostručiti broj vojnika na 2000”, rekao je.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu