Politika & Kriminal

Ponekad se čini da baš nikad nećemo ići naprijed. Pojavila se snimka napada na srpske mladiće u Vukovaru

Prema neslužbenim informacijama, napali su ih pripadnici Bad Blue Boysa

FOTO: YouTube

U četvrtak oko podneva na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru, u neposrednoj blizini Gradske vijećnice, napadnuta su dvojica mladića srpske nacionalnosti. Na njih je narsnulo više osoba, a prema neslužbenim informacijama, radi se o pripadnicima navijačke skupine Bad Blue Boysi.

Večernji list doznaje da je policija zbog napada privela više osoba te pronašla kombi zagrebačkih registracijskih oznaka kojim su, prema sumnjama, osobe koje su izvršile napad došle u Vukovar.

Kako poručuju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, mlađi je prevezen u Opću županijsku bolnicu Vukovar gdje su mu konstatirane lakše tjelesne povrede, dok stariji nije povrijeđen.

Pojavila se snimka napada koju su objavile Novosti.

Svemu je prethodio upad u restoran

Srđan Kolar, vukovarski gradski vijećnik SDSS-a, u izjavi za Novosti kaže da je mladić koji je povrijeđen već jednom bio meta napada navijačke skupine BBB ispred vukovarskog kafića, i to prije nekoliko mjeseci.

“Navijači iz Zagreba čiji je kombi pronađen došli su u Vukovar taj dan, navodno, zbog sprovoda jednog branitelja. Bili su u društvu navijača iz Vukovara koji su očigledno prepoznali te momke. Istraga će utvrditi što se dogodilo, ali po onome što znamo više osoba je izvršilo napad. Stariji je uspio pobjeći, mlađi nije”, kaže Kolar za Novosti.

Tvrdi da nema govora o navijačkom sukobu jer incidentu nije prethodila nikakva utakmica, okupljanje niti bilo kakvo navijačko događanje. Kako kaže, istog dana u približno isto vrijeme u restoran “Mornar”, u kojem se okupljaju vukovarski Srbi, ušla su dvojica muškaraca srednje dobi, koji su zaposlenike restorana za šankom pozdravili sa “Za dom spremni” i poručili im da je “Dunav voda duboka”.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu