Ponovno taj Zadar; osvanuo je novi grafit koji poziva na ubijanje Srba, komunalci još uvijek nisu reagirali

Grafit je osvanuo u Velebitskoj ulici i glasi: "Oj hrvatska mati Srbe ćemo klati!".

ZADNJA IZMJENA: lis 28, 2019
Foto: Zadar News

Već drugi put u samo tjedan dana u Zadru se pojavio degutantan grafit kojim se prijeti Srbima. Grafit je napisan na zidu jedne zgrade u Velebitskoj ulici i glasi: “Oj hrvatska mati Srbe ćemo klati!”. Uz njega je nacrtano i slovo U te križ iznad tog slova.

Zadar News piše kako je se grafit na zidu u najfrekventnijoj zadarskoj ulici nalazi od jučer, ali da komunalno redarstvo još nije reagiralo. Pritom ni policija zasad nema informacija o mogućem počinitelju.

Ogavni grafiti i ranije

O sličnoj smo situaciji pisali prije šest dana kada se na zidu u zadarskoj četvrti Bili Brig pojavio grafit koji je pozivao na ubijanje Srba: “Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne”. I taj je grafit ondje stajao danima, a da gradske službe nisu reagirale kako bi ga uklonile. Zadar News danas piše kako policija još uvijek nije pronašla autora tog grafita.

Inače, ogavni grafiti na zadarskim zidovima nisu rijetkost pa je tako nedavno ponovno osvanuo i onaj “Ubi Srbina”, koji je i ovaj put, prepravio Zadranin Jure Zubčić u “poljubi Srbina”.

Zdravka Grund
Telegram autor
1911 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program