Porsche Croatia podmirit će porezna davanja za sporna VW-ova vozila

Carina smatra da Porsche Hrvatska duguje određen iznosa poreza na aute

ZADNJA IZMJENA: stu 7, 2015
Foto: AFP

Na internetskim stranicama Carinske uprave objavljena je informacija o održanom zajedničkom sastanku predstavnika Ministarstva financija i tvrtke Porsche Croatia, kao generalnog zastupnika marki Volkswagen vozila u Republici Hrvatskoj.

Posebni porez na motorna vozila

S obzirom da se sustav oporezivanja posebnim porezom na motorna vozila u Republici Hrvatskoj, između ostaloga, bazira i na emisiji CO2, na sastanku je potvrđeno da i u Republici Hrvatskoj postoji određen broj Volkswagen vozila s utvrđenim odstupanjima.

Nastavno, to podrazumijeva izvjesnost nastupa fiskalnih posljedica, odnosno obvezu podmirivanja manje plaćenog posebnog poreza na ta motorna vozila, stoji u priopćenju Carinske uprave.

Evidentiranja odstupanja

Predstavnici tvrtke Porsche Croatia su potvrdili da će sva odstupanja u iskazivanju emisija ugljičnog dioksida (CO2) u najkraćem mogućem roku evidentirati, a sva dužna porezna davanja prema državnom proračunu Republike Hrvatske proizvođač, odnosno generalni zastupnik Volkswagen vozila u Republici Hrvatskoj podmirit će sukladno zakonu.

Posebno je naglašeno da kupci vozila neće imati bilo kakve dodatne financijske ili administrativne obveze prema Carinskoj upravi.

Raif Okić
Telegram autor
1335 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program