Politika & Kriminal

Postalo je zabavno: Brkić tvrdi da on nije htio ići s HNS-om, Plenkovića je poslao na ispovijed

Tvrdi da je 2016. bio za koaliciju s HSS-om i da je prikupljao njihove potpise

FOTO: N1

Nakon što je danas u središnji HDZ-a predao svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke, Milijan Brkić stao je pred novinare te pozvao članove stranke da daju potporu onoj osobi koja će zastupati njihove interese. Usput je komentirao i raniji istup svog šefa Andreja Plenkovića.

Plenković je danas rekao kako je Brkić nakon izbora 2016. bio za koaliciju s HNS-om, piše N1. Brkić ga sada demantira. Kaže kako je protiv koalicije s SDP-om, ali i da je 2016. bio protiv koalicije i s Mostom i HNS-om. On je, kaže, bio tada bliži HSS-u.

Laže li Plenković?

“Od Beljaka i još četiri zastupnika HSS-a sam dobio potpise, osobno sam išao u njihovu središnjicu za formiranje Vlade i predložio sam užem predsjedništvu da s HSS-om idemo u koaliciju. HSS je prihvatljiv partner, demokršćanska stranka, blisko svjetonazoski i ideološki i ova priča i mantra da sam htio koaliciju s HNS-om, ne znam tko to priča i zašto to govori”, rekao je Brkić.

Novinari su ga upitali znači li to da Andrej Plenković – laže. “To ste vi rekli da on laže, možda je zaboravio, možda je preopterećen svojim poslom. Danas je Stepinčevo i ima priliku ispovjediti te riječi”, rekao je Brkić, dodavši da je za Plenkovića rekao da je vrhunski stručnjak u vanjskoj politici te da dobro pliva u Bruxellesu.

Stanje u stranci

No, kazao je i kako stanje u stranci nije onakvo kakvo bi trebalo biti te je opet podsjetio da su izgubili dvoje izbore. “Članstvo se mora osloboditi, moramo se ujediniti”, rekao je Brkić.

Također je odgovorio na Jandrokovićev napad, ističući da on dok je on bio glavni tajnik stranke nije trebao tri pomoćnika. “Pitajte članstvo na terenu kako je stranka funkcionirala dok sam ja bio glavni tajnik. Pogledajte koliko smo pobjeda polučili i kakvi su bili rezultati, a ovo što govori Jandroković, pitajte njega”, rekao je Brkić novinarima.

Gospodina Jandrokovića ozbiljno je razljutilo što je Brkić podržao Plenkovićeve oponente pa ga je napao i rekao kako je Brkić od 2012. do 2016., kad je bio glavni tajnik, njegovao kult ličnosti. “Tada je bio bog i batina i svi su ga se bojali”, kazao je Jandroković i dodao kako će “neke stvari toliko razgolititi da će nekima biti neugodno”.

Nastavite čitati