Politika & Kriminal

Potencijalni hit. Gradonačelnik Vrbovskog objašnjavao zašto Juričan ne može razumijeti da je Bandić bio super

Dražen Muftić komentirao je Juričanov jučerašnji dolazak na svečano proglašenje Bandića počasnim građaninom

FOTO: Screenshot/Facebook/Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemira
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Gradonačelnik Vrbovskog, Dražen Muftić, komentirao je jučerašnji dolazak redatelja Darija Juričana na proslavu dana grada i svečano proglašenje Milana Bandića počasnim građaninom. Muftić je pritom objašnjavao kako ga Juričan ne može razumjeti “sa svojih velegradskih visina” i zašto je Vrbovskom Bandić od značaja, piše Novi list.

Podsjetimo, Dario Juričan jučer se u društvu prijatelja s megafonom pojavio na gradskoj svečanosti te kazao kako podržava odluku Grada da Bandića posthumno proglase počasnim građaninom. Pritom je podsjetio prisutne da je Bandić imao najmanje dvije optužnice na Županijskom sudu u Zagrebu, a zajedno “sa svojim pajdama” desetak optužnica. Također je pojasnio kako su to optužnice za organizirani kriminal, mito i kako je rekao “za što god želite” pa je, kazao je, dobro da ga je “grad Vrbovsko prvi grad u Hrvatskoj koji je, s Mufićem, to odlučio nagraditi.”

Kupnjom kosilice do titule Grada

Juričan je potom za Novi list kazao kako građani trebaju znati da je Bandićev najveći dar Vrbovskom bila kosilica pa da bi, eto, i drugi trebali kupiti kosilicu i darovati je Vrbovskom kako bi ih Gradsko vijeće proglasilo počasnim građaninom. Muftić, koji je za Novi list, komentirao Juričanov dolazak istaknuo je kako ga je on osobno pozvao na svečanost. Uz to je pojasnio zašto je to Bandić bio toliko važan Vrbovskom.

“Gospodin Juričan nas sa svojih velegradskih visina ne može razumjeti. Nagradu Milanu Bandiću mi smo dali stoga što je on jedini od važnijih hrvatskih političara koji je direktno pomagao ne samo Vrbovsko već i mnoge druge dijelove Gorskog kotara”, kazao je Muftić te dodao kako su suprotno tome imali vlade koje nisu znale gdje se nalazi Gorski kotar nego su ukidale brdski zakon i uzimale novac. Sada su, kazao je, na vlasti oni koji svima dijele jednako što opet nije dobro, a baš Bandić bio suprotnost od svih njih.

“Suprotnost svemu tome bio je Milan Bandić, koji nije dijelio kapom i šakom, već za ono što nam je trebalo, a to je daleko više od jedne kosilice i vezano je za brojne poslove hortikulturnog uređenja te niz suradnji na polju turizma. Nagradu smo mu dali zbog toga, a ne zbog brojnih sudskih postupaka koji se protiv njega vode”, zaključio je Muftić.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu