Politika & Kriminal

Totalno transparentan šou - Hrebak vratio status o Jandrokoviću i tvrdi da ga nikad nije ni maknuo

Predsjednik HSLS-a nikako da shvati kolika je razlika njegove osnovne poruke i stranke s kojom je u koaliciji

Bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku, nikako da postane jasno koliko je dramatičan kontrast između njegove osnovne političke poruke, one o transparentnosti i njegovog odabira koalicijskog partnera na parlamentarnim izborima. Kao da nije bilo dovoljno da spari transparentnost i HDZ, danas je Hrebak na svom Facebook profilu objavio i plakat na kojem se za transparentnost zalaže – Gordan Jandroković, bivši predsjednik Sabora i bivši bliski suradnik Ive Sanadera, Jadranke Kosor, Tomislava Karamarka i Andreja Plenkovića.

Dozlogrdilo mu

Sa salvom kritika koja je neminovno uslijedila Hrebak se neko vrijeme pokušavao nositi, pa je tako objašnjavao kako je izbor koalicijskog partnera jednostavno uvjetovan krutom političkom realnošću, pozivao se na to da je HSLS samostalnim nastupom na izborima dobio 4,7 posto glasova i ostao kratkih rukava, no korisnici Facebooka su bili neumoljivi.

U poslijepodnevnim satima je Hrebaku, očito, dozlogrdilo i jednostavno je i Jandrokovića i transparentnost poslao u Recycle bin. Odnosno, transparentno je obrisao svoj status.

 

NOVO!!!

Malo nakon što je objavljen ovaj tekst, na Hrebakovom profilu se, opet pojavio status s Jandrokovićem i svim komentarima. A onda se javio i Hrebak, koji nam je pokušao objasniti da smo objavili lažnu informaciju. Naravno, prije objave teksta smo tri puta provjerili Hrebakov profil i uvjerili se na njemu nema statusa o Jandrokoviću, što je mogao vidjeti i svatko tko je otvorio prvi Telegramov današnji tekst o dvojici isturenih igrača s koalicijske liste HDZ-a u Drugoj izbornoj jednici, jer se na mjestu gdje je bio Hrebakov status pokazivala poruka da ga više nema.

No, teško da je stvar u magičnom bugu u Zuckerbergovoj mašini. Iako se Hrebak u komunikaciji s potpisanim novinarom pozivao na to da je potpuno nemoguće da se vrati izbrisani tekst sa svim komentarima, stvari vjerojatno stoje mrvicu drugačije. Istina, Facebook ne može vratiti izbrisani status, ali ova društvena mreža ima opciju – sakrivanje. Ona funkcionira tako da sakriveni tekst nestane s profila kao da ga nikad nije bilo, dok, naravno, korisnik ne izabere opciju da ga – vrati. Sa svim komentarima. Stvarno, totalno transparentna društvena mreža.

Nastavite čitati