Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Potraga za Matejem proširena na tri grada u okolici Beograda, posebnim kamerama pretražuju i napuštene zgrade

Pripadnici Policijske uprave Smederevo i riječna policija pretraživali su lijevu i desnu obalu Dunava uz taj grad

MUP Srbije priopćio je da je proširio potragu za nestalim Splićaninom Matejem Perišem na još tri grada. To su Smederevo, Požarevac i Pančevo.

U potragu su uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, policijske ispostave za sigurnost na rijekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, priopćio je MUP Srbije, a prenose srpski mediji.

Dodaju da su pripadnici Policijske uprave Smederevo i riječna policija pretraživali lijevu i desnu obalu Dunava na dijelu vodotoka koji je pod nadležnošću smederevske policije. Pretraživalo se i nizvodno od ušća Velike Morave u Dunav, prenose Novosti. To je područje od 25 kilometara.

Tragaju termovizijskim kamerama

Potraga za Matejem traje već 15 dana, a sada se nastavlja i termovizijskim kamerama koje policiji omogućavaju da vide što je ispod snijega ili iza zidova napuštenih objekata. Podsjetimo, Matej Periš je u Beograd stigao s prijateljima na doček Nove godine, a svaki trag gubi mu se u noći s 30. na 31. prosinca.

U potragu su bili uključeni i pripadnici hrvatske policije koji su u ponedjeljak otputovali u Beograd. Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac dan kasnije je rekao da je srpska policija poduzela sve radnje koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima. Rekao je da ništa u Matejevom nestanku ne ukazuje na nasilne radnje.

Srpska policija je jučer objavila rekonstrukciju njegovog kretanja od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do trenutka silaska do Save, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag. Zaključili su da je razgovarao samo s taksistom kao i da isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča.