Potukle su se dvije učenice iz škola u Dubravi; pojavila se i grozna snimka, ostala djeca gledaju i navijaju

Cure se mlate dok njihovi kolege navijaju

ZADNJA IZMJENA: velj 18, 2020
Foto: Ilustracija

Prošloga tjedna potukle su se dvije učenice u blizini Prehrambeno-tehnološke škole u Dubravi, javljaju 24 sata, čija je novinarka Maja Krištafor doznala što se krije iza nasilnog obračuna. Tučnjava je navodno izbila zbog dečka, a učenice su identificirane pomoću snimke koja je anonimno poslana ravnateljica Veterinarske škole Andrea Đurđević. Kako se u zgradi nalazi nekoliko škola, nije bilo jednostavno utvrditi tko su djevojke koje su se potukle.

„Trebalo nam je dva dana da otkrijemo tko su dvije djevojčice sa snimke. Čim smo saznali, obje smo pozvali u ured na razgovor”, kazala je ravnateljica. Jedna od sukobljenih učenica pohađa Veterinarsku školu, a druga ide u Agronomsku. Ravnatelji škola su obavijestili njihove roditelje i obavili zajednički razgovor s pedagoginjom.

Spriječena nova tučnjava

U školama su uskoro doznali da sukob nije riješen prvom tučnjavom, pa su učenice dogovorile još jednu. Ravnatelji su smjesta reagirali i spriječili novi obračun. Sa sukobljenim učenicama su obavili razgovore, a roditelji su ih nakon toga odveli kućama. Iz škola su o događajima obavijestili gradski ured, Ministarstvo i sve nadležne službe o tome što se dogodilo. „To smo napravili u petak, tako da još uvijek nismo izrekli mjere učenicama, iako ćemo to napraviti do kraja ovog tjedna”, kazala ravnateljica Đurđević.

Čini se da su učenice sukob u međuvremenu riješile. Kako doznaju 24 sata, učenice su se nakon razgovora sa socijalnom pedagoginjom jedna drugoj ispričale. „Došle su i do mene u ured i rekle da su napravile glupost na koju su ih nagovorili drugi učenici. Pričale smo o tome na koji način bi druge učenike mogli educirati o međuvršnjačkom nasilju, pa su se učenice same ponudile pred kolegama ispričati što se dogodilo i zašto je bilo besmisleno”, kazala je ravnateljica. Ravnatelji škola sukob su odlučili iskoristiti kao lekciju za učenike, pa će provesti edukaciju o međuvršnjačkom nasilju, zaključila je ravnateljica.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2316 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program