Politika & Kriminal

Potvrđena je optužnica protiv tipa koji je ubio dvije žene dok je jurio 195 km/h na Ilici

Prometna nesreća se dogodila krajem kolovoza 2018.

29.08.2018., Zagreb - Marin Kamenicki koji je skrivio tesku prometnu nesrecu u zagrebackoj Ilici u kojoj su poginule dvije zene prepracen je na Opcinsko drzavno odvjetnicko vidno sepajuci. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je danas optužnicu protiv Marina Kameničkog zbog izazivanja prometne nesreće 28. kolovoza 2018. nešto iza 21 sat na zagrebačkoj Ilici gdje su poginule dvije žene – njegova suvozačica Laura Stelio, te putnica iz drugog vozila Nadica Hoflinger.

Prema optužnici, Kamenički je tim dijelom Ilice vozio Mercedes C63 AMG brzinom od čak 195 kilometara na sat iako je ograničenje 50.

Kobna vožnja Mercedesom po Ilici

Zbog neprilagođene brzine u jednom trenutku izgubio je nadzor nad upravljačem te je vozilo udarilo u rubni kamen. U idućem trenutku se zarotiralo i prešlo na suprotnu stranu kolnika.

U nekontroliranom kretanju automobil mladog vozača zatim je udario u Opel Astru koja je naišla iz suprotnog smjera. Od siline udarca iz Mercedesa je ispala suvozačica koju je potom udario Renault Clio koji je vozio južnom stranom Ilice prema istoku.

“U nastavku nekontroliranog kretanja, okrivljenikov automobil je nastavio gurati osobni automobil marke Opel Astra te ga je odbacio na betonski potporni zid”, navodi dalje tužiteljstvo u optužnici. Mercedes se ni tu nije zaustavio već se dobio od zida, prešao na južnu stranu kolnik Ilice i tamo udario još jedan automobil. Kad je konačno stao Mercedes je planuo.

Moguća kazna do 15 godina zatvora

Osim što su dvije žene smrtno stradale, u ovoj je nesreći i sam Kamenički zadobio teške i po život opasne ozljede. Zbog toga sve do sada nije iznosio obranu, već je samo, na početku procesa rekao kako mu je žao zbog svega što se dogodilo. Još dvije osobe zadobile su ozljede u tom udesu. Kamenički je u istražnom zatvoru proveo oko mjesec dana.

Ključni podatak o brzini vožnje istražitelji su pronašli u crnoj kutiji Mercedesa. Na njezino vještačenje, budući da ju u Hrvatskoj nitko nije mogao očitati, čekalo se više od godinu dana. Sada bi, nakon potvrđivanja optužnice, trebao biti zakazan početak suđenja na Županijskom sudu u Zagrebu. Izvjesno je, međutim, da će proći dvije godine od tragičnog događaja prije nego što će se on početi rasplitati na sudu.

Izmjenama Kaznenog zakona od početka prošle godine izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama kažnjava sa s tri do 15 godina zatvora.

Nastavite čitati