Politika & Kriminal

Potvrđena je optužnica protiv virovitičke novinarke koja je vodenim balonima gađala palaču Pejačević

Iva Anzulović prosvjedovala je zbog neriješenog slučaja nestanka 17 milijuna kuna

Općinski sud u Virovitici potvrdio je optužnicu kojom virovitičko Općinsko državno odvjetništvo traži sedam mjeseci uvjetnog zatvora za slobodnu novinarku Ivu Anzulović jer je u svibnju ove godine oštetila pročelje palače Pejačević, zaštićenoga kulturnog dobra.

Iva Anzulović je 3. svibnja 2020. na istočno pročelje zgrade u kojoj je, među ostalim, smještena virovitička gradska uprava bacila 16 balona napunjenim crvenom temperom razrijeđenom vodom.

Nakon toga se sama prijavila Prvoj policijskoj postaji u Virovitici, a kao razlog za taj čin navela je neriješeni slučaj nestanka 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna i sumnju u način smrti pročelnika za financije i gospodarstvo Siniše Palme, koji se dovodi u vezu s nestankom novca.

Vodeni baloni su izazvali mrlje

Zbog bačenih balona napunjenih vodom nastala je šteta u obliku 16 crvenih mrlja veličine 70 puta 70 centimetara, a boja se slijevala po zidu čija je sanacija, prema uputi konzervatora, iznosila gotovo 27 tisuća kuna. Time je počinila kazneno djelo protiv javnog reda – “oštećenja i nedozvoljenog izvoza kulturnog dobra”.

Na ispitivanju u Policijskoj postaji u Virovitici rekla je kako je to učinila zato što u gradskoj upravi rade lopovi i ubojice, obrazložila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika Snježana Markulin Moslavac. Općinsko državno odvjetništvo traži da se okrivljenoj Ivi Anzulović izrekne uvjetna kazna zatvora od sedam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu