Politika & Kriminal

Županijski DORH provjerava napise o Kujundžiću, on je stigao na sastanak s premijerom

Zasad još nema detalja o provjeravama

Premijer i ministar Kujundžić sastali su se u 11.30 sati u Vladi. U međuvremenu se pojavila informacija da Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provjerava medijske napise o ministru Kujundžiću, što je potvrđeno i Telegramu.

Kujundžića su novinari uoči sastanka tražili komentar, no nije želio govoriti, dodajući kako “ne želi kasniti na susret s premijerom”. Zbog afere s imovinom ministra tijekom vikenda je održan hitan sastanak u Vladi, a prema nekim informacijama Kujundžić bi danas trebao dati ostavku.

Kako su se nizale afere

O nesrazmjeru u vrijednostima ministrovih nekretnina upisanim u imovinsku karticu prvi je pisao Telegram. Problematične su isprva bile dvije kuće ministra zdravstva, ona na Markuševcu i ona u Maksimiru, a nakon naših tekstova Slobodna Dalmacija je otkrila kako je ministar zatajio i gotovo pola kuće s bazenom u Imotskom.

Ubrzo smo otkrili i da je iz proračuna Ministarstva zdravstva isplaćeno 4,7 milijuna kuna poslovnom partneru Kujundžićevih. U međuvremenu je i novinarka Jutarnjeg otkrila da je njegovoj supruzi Tatjani Ministarstvo graditeljstva isplatio 131 tisuću kuna iz proračuna, ali i da nisu prijavili zemljišnu česticu u Svetoj Klari koja glasi na gospođu Kujundžić.

Jučer je, pak, objavljena informacija kako Kujundžić više nema izbora te da će zbog svih afera ili biti prisiljen podnijeti ostavku ili će biti smijenjen.

Nastavite čitati