Politika & Kriminal

Potvrđeno: smijenjen šef Gradske plinare čiji je odlazak najavio Tomašević

Jučer je procurila neslužbena informacija o opozivu Igora Pirije

02.02.2019., Zagreb - Konferencija za medije Zagrebackog holdinga Gradskog ureda za gospodarstvo o otpisu dugova poznatim osobama u Zagrebu za razne rezije i najam gradskih prostora. Igor Pirija. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Direktor Gradske plinare Zagreb Igor Pirija opozvan je s dužnosti, potvrdili su danas iz te gradske tvrtke dodavši da s poduzetnicima koje opskrbljuju, pregovaraju uvjete o nastavku suradnje. Iz Gradske uprave su jučer samo neslužbeno najavili Pirijinu smjenu,.

Iz Plinare ističu da unatoč situaciji, s onim poduzetnicima koji imaju ugovorenu cijenu plina višestruko manju nego što je u nabavi prema podatcima burze plina, pregovaraju o uvjetima nastavka suradnje. “Učinit ćemo sve u svojoj mogućnosti kako bismo zajedno s kupcima pronašli rješenje i očuvali dugogodišnje partnerske odnose, te ćemo ojačati napore kako bismo osigurali stabilnost portfelja i isporuku za sve kupce”, priopćili su u petak iz plinare.

Napominju i da cijene plina neće rasti za kućanstva, barem ne do 1. travnja sljedeće godine. “Gradska plinara Zagreb – Opskrba d.o.o. svim kupcima u toj kategoriji koje opskrbljuje jamči postojeću cijenu plina, što znači da poskupljenja plina do tada zasigurno neće biti za sve kupce u gotovo 300 tisuća kućanstava u Zagrebu i ostatku područja RH koje GPZO opskrbljuje”, poručuju.

Jučer procurila neslužbena informacija

Jučer je, podsjetimo, procurila neslužbena informacija koju je doznao Jutarnji list, a koji je javio da će zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević smijeniti direktora plinare i to zbog propusta te tvrtke da osigura dovoljne količine plina po povoljnim cijenama.

Zbog toga su ranije odlučili povećati cijenu plina tri do četiri puta od 1. studenog za sve poduzetnike koji ga kupuju od Gradske plinare Zagreb. Javili su i da u plinari traje unutarnja kontrola kako bi se utvrdilo zašto nisu osigurani dovoljni kapaciteti prirodnog plina.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu