Politika & Kriminal

Potvrđeno Telegramu: Alkoholizirani policijski šef sudjelovao u nesreći kraj Zadra, jedna osoba ozlijeđena

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Bori Mršiću, šefu zadarske kriminalističke policije

Načelnik krim-policije Policijske uprave zadarske Bore Mršić sudjelovao je rano jutros u prometnoj nesreći nakon koje je utvrđeno da je vozio pijan, odnosno s koncentracijom od jednog promila alkohola u krvi. Prvi je informaciju o identitetu sudionika nesreće objavio portal 057info, a Telegramu je potvrđena iz dobro obavještenih izvora.

Policijska uprava zadarska službeno je priopćila da se udes dogodio oko 7.10 sati u Bibinjama gdje su se sudarila dva osobna vozila. U jednom je bio rukovodeći policijski službenik iz Policijske uprave zadarske.

Tko je krivac za nesreću?

Jedna osoba u nesreći je ozlijeđena, te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici u Zadru. Načelnik Mršić nije zadobio ozlijede, no tijekom očevida utvrđeno je da se za upravljačem nalazio s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi.

Tijekom očevida promet je bio djelomično zatvoren, te su prometni policajci regulirali prolazak ostalih vozila. “Po utvrđivanju svih okolnosti i činjenica ove prometne nesreće, izvijestiti ćemo javnost”, poručuju iz Policijske uprave zadarske. To znači da još nije utvrđeno je li pijani načelnik ujedno i krivac za ovaj teški udes.

Sporna snimka druženja

O načelniku Mršiću, mimo redovnog policijskog posla, lokalni mediji raspisali su se prije nekoliko mjeseci. Naime, tada je u javnosti objavljena snimka na kojoj se vidi Mršić i društvu pjevača Bepa Matešića i Mladena Grdovića, te Igora Musapa, vlasnika hotela Zadar i poduzetnika Nikše Milinkovića. U jednom trenutku, poneseni pjesmom, Milinković i Musap se dižu na noge i grle, a Musap jednom rokom tapše Boru Mršića koji je ostao za stolom…

Snimku je medijima posao Marko Pupić Bakrač, član Akcije mladih i vijećnik u skupštini Zadarske županije. Uz snimku je naveo: “Molim vas da objavite ovu snimku na kojoj je načelnik krima Bore Mršić da se vidi s kim se druži i šuruje. Snimka govori sve sama za sebe. Ja bih samo dodao: Poštovani kolege policajci da li vas je sram? Mene kao inspektora RH i te kako jest”.

Rođendanska fešta u hotelu

U pitanju je snimka koja je nastala 20. studenoga prošle godine u hotelu Zadar u vlasništvu Igora Musapa povodom proslave njegovog rođendana. Musap je tada za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako njezino objavljivanje smatra samo još jednom u nizu pokušaja diskreditiranja načelnika Mršića.

Dodao je kako u to vrijeme na snazi nisu bile nikakve epidemiološke mjere, pa proslavom rođendana ništa nije ni prekršeno. Inače, Musap je prema vlastitim riječima u dobrim odnosima i s Mršićem i s Pupićem Bakračem.

Snimku je tada komentirao i sam Milinković. Kazao je kako se družio sa svojim prijateljima, te ne vidi u tome ništa sporno.

Spor s gradom Zadrom

Inače, ovog poduzetnika šira je javnost upoznala zbog spora oko zemljišta kojeg desetak godina vodi protiv Grada Zadra. Svojevremeno se zbog tog slučaja i prosvjedovalo u Zadru jer je sporna parcela bila jedan od puteva što su ih građani koristili, a vlasnik je to htio onemogućiti. No, zbog toga slučaja nije bilo nikakvih kaznenih postupaka.

Zato je tada ocijenjeno kako se objavom snimke doista samo željelo napakostiti Mršiću jer je jedina osoba koja je imala ozbiljnih problema sa zakonom na toj snimci bio upravo pjevač Grdović. Višestruko je prijavljivan zbog vožnje pod utjecajem alkohola i obiteljskog nasilja.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu