Politika & Kriminal

Potvrđeno Telegramu: Policija istražuje zašto je policajac udario BBB-a koji je dijelio letke skupštinarima Dinama

Članovi Skupštine GNK Dinamo prijavili su navodne prijetnje, pa je policija žurno reagirala

FOTO: Screenshot 24 sata

Zagrebačka policija potvrdila je za Telegram da je osnovala stručni tim koji istražuje incident što se još u nedjelju dogodio u Prečkom. Tamo je, prema snimci koju su objavila 24sata, jedan policajac udario mladića koji je ležao na tlu.

Ovaj incident dobiva sasvim novu dimenziju kada se zna da je ozlijeđeni mladić pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys koji je, zajedno s ostalim BBB-ima, prošli tjedan dijelio letke skupštinarima Dinama.

Udarac nogom i povik ‘kud bježiš’

Incident je snimio stanar pred čijom je zgradom jedan policajac zadržao mladića koji je već ležao na tlu. Ubrzo dotrčava još jedan policajac te mladića uz povike ‘kud bježiš’ udara nogom. Mladić je pri tome zadobio ozlijede koje su mu sanirane u bolnici.

Neslužbeno doznajemo da su mu policajci, nakon što su ga pustili, poručili i da znaju gdje živi.

Tradicionalno dijeljenje letaka

Ovaj incident, iako je objavljen kao samostalna vijest zapravo je povezan s akcijom navijača Dinama koji su, već tradicionalno, dijelili letke Dinamovim skupštinarima. Jedan od članova skupštine živi i u Prečkom te je, kako doznajemo, u nedjelju trebao dobiti letak.

Međutim, je li mu doista i uručen, te je li zbog toga pozvao policiju iz PU zagrebačke nisu nam odgovorili. Za Jutarnji list zagrebačka policija jučer je potvrdila da to dijeljenje letaka već istražuje.

Uplašeni članovi skupštine

“Pokušajte zamisliti situaciju da vam 20-30 maskiranih ljudi odjevenih u crno oko 21 sat lupa na vrata i blokira vozilima promet. Kako biste se osjećali nego uznemireno? Ako imaju što reći o našem radu, to sigurno nije način. Uznemire vam obitelj, susjedstvo”, ispričao je za Jutarnji jedan od članova Skupštine GNK Dinamo koji je, zajedno s još šest skupštinara noćni posjet BBB-a prijavio policiji.

Naime, letak s porukom u kojoj stoji “Od tebe se očekuje da više NE DOLAZIŠ na skupštine udruge građana NK Dinamo i da podneseš ostavku na tu časnu funkciju” shvatili su kao prijetnju pa su zbog toga zatražili od policije da protiv nepoznatih počinitelja pokrene kazneni postupak.

Članstvo je privilegija i čast

Letkom se članove Skupštine kluba podsjeća da je to čast i povlastica svakog pravog Dinamovca, što je dio članova obezvrijedio kad su 1. ožujka 2018. digli ruku i svojim imenom jamčili za čovjeka koji je klubu oteo stotine milijuna kuna.

“Time si dokazao da ne razumiješ svoju ulogu kao člana Skupštine Dinama i da stavljaš sebe i interes jednog čovjeka iznad kluba i zato moraš otići.” Iz ove je poruke evidentno da se odnosi na podršku Zdravku Mamiću.

“Nakon što smo dobili informacije formirali smo stručni tim Policijske uprave zagrebačke koji utvrđuje okolnosti događaja i postupanja”, kažu iz Policijske uprave zagrebačke. Cijelu snimku privođenja u Prečkom možete pogledati OVDJE.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu