Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Povjerenstvo kaznilo bivšeg šefa JANAF-a Dragana Kovačevića s 13.000 kuna, može ih platiti na rate

Kovačevića USKOK sumnjiči za više koruptivnih djela

FOTO: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je s 13.000 kuna kaznilo bivšeg predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod Dragana Kovačevića, jer u tri trgovačka društva nije prenio upravljačka prava te zbog nepodnošenja imovinske kartice na kraju mandata.

Kovačević je kažnjen s tri tisuće kuna, plativo u tri rate, jer, dok je obnašao dužnost predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda, nije prenio upravljačka prava na drugu osobu na temelju udjela u vlasništvu trgovačkih društava Finkor i Rašeljke te Centru ekonomskog razvoja – CER d.o.o. Povjerenstvo ga je kaznilo i s 10.000 kuna, plativo u deset rata, jer nikada nije dostavio imovinsku karticu za kraj mandata, iako je pozvan da to učini.

Inače, bivšeg predsjednika Uprave Jadranski naftovod, Dragana Kovačevića, koji je smijenjen u rujnu 2020., USKOK sumnjiči za više koruptivnih kaznenih djela.

Kažnjen gradonačelnik Gospića

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je s 10.000 kuna, plativo u deset rata, kaznilo i gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića, jer je istovremeno obavljao tu dužnost te funkciju direktora u trgovačkom društvu “Ličanka – proizvodnja pića” iz Donjeg Pazarišta i prokuriste u trgovačkom društvu “Pivovara Ličanka” iz Zagreba te u njima nije prenio upravljačka prava, što je protivno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo je s dvije tisuće kuna, plativo u dvije rate, kaznilo bivšeg saborskog zastupnika Igora Dragovana jer podaci u njegovoj imovinskoj kartici nisu odgovarali podacima u zemljišnim knjigama vezano uz parkirno mjesto stečeno 2017. godine te suvlasništvo u stanu njegove supruge.

Pokrenut postupak protiv Milana Kujundžića

Bivši predsjednik Uprave trgovačkog društva Pleter-usluge Marijan Mareković kažnjen je sa četiri tisuće kuna, plativo u četiri rate, zbog desetak manjih nepravilnosti vezanih uz nekretnine te pogrešne podatke vezane uz svoje prihode te prihode i mirovinu supruge u izvješćima o imovinskom stanju.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv bivšeg ministra zdravstva i saborskog zastupnika Milana Kujundžića zbog nesklada u imovinskoj kartici vezanoj uz prihode, dohodak od plaće i honorar koji mu je isplatila Opća bolnica Virovitica, nekretnine u njegovom vlasništvu kao i vlasništvu njegove supruge te u poslovnim udjelima i dionicama, odnosno zato što nije prijavio dionice HT-a.