Politika & Kriminal

Povjerenstvo opet kaznilo Pupovca: nije prijavio prihode nevjenčane supruge, nasljedstvo i auto

Ovo je već drugi put da su ga kaznili ove godine

FOTO: Telegram

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je s 4000 kuna Milorada Pupovca, predsjednika SNV-a i saborskog zastupnika SDSS-a. Razlog je što u imovinskoj kartici nije upisao točne prihode nevjenčane supruge, njezine dionice HT-a, svoje i njezino nasljedstvo te automobil. Postupak je pokrenut prošle godine početkom listopada.

Povjerenstvo je tada utvrdilo kako je Pupovac plaću nevjenčane supruge godinama navodio većom od onoga što je Povjerenstvo dobilo od Porezne uprave, a nije naveo njezine ostale prihode koje je primila od Sabora, za rad u povjerenstvima i odborima, GONG-a, Fakulteta političkih znanosti, Zaklade Friedrich Ebert-Stiftung te od Hrvatskog društva skladatelja.

Nije znao da je naslijedio nekretnine

Pupovac je Povjerenstvu odgovorio da te prihode nije tada prijavio jer su bili daleko manji od godišnje plaće koje je ostvarivala pa je smatrao da ne predstavljaju značajnu promjenu u imovinskom stanju. Tvrdio je da su neki prihodi bili privremeni, a ne trajni pa je smatrao da ih ne mora unositi u imovinsku karticu jer također nisu imali značajnog utjecaja na imovinsko stanje nevjenčane supruge i njega.

Također, Povjerenstvo je utvrdilo da nije prijavio njezin automobil C3, ni svoje ni njezine nekretnine, koje su naslijedili, kao niti da nevjenčana supruga ima 69 dionica HT-a. Pupovac im je odgovorio da je automobil oštećen te da mu je vrijednost manja od 30.000 kuna.

Za naslijeđene nekretnine kazao je kako je rješenje o nasljeđivanju postalo pravomoćno tek 2018. godine, a za svoje nekretnine kako nije znao da ih je naslijedio od pokojnog oca jer su ostale u posjedu brata i majke te nikad nije primio rješenje o nasljeđivanju. Za dionice je kazao kako ih je greškom zaboravio unijeti. Ovo nije prvi put da je Povjerenstvo kaznilo Pupovca. Početkom siječnja kaznili su ga s 3000 kuna jer je pet godina primao naknadu za rad u Srpskom narodnom vijeću (SNV) na koju nije imao pravo.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu