Povjerenstvo pokreće postupak protiv Petrova jer je kao gradonačelnik Metkovića imenovao šogora u nadzorne odbore

Povjerestvo je odlučivalo i o nekim drugim zvučnim imenima

ZADNJA IZMJENA: velj. 17, 2017
Foto: PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv predsjednika Sabora i čelnika Mosta Bože Petrova zbog imenovanja šogora Pere Jerkovića za člana odnosno predsjednika nadzornog odbora metkovske Čistoće te ga je predložio za člana nadzornog odbora lokalnog Vodovoda.

Povjerenstvo smatra da dužnosnik sukladno načelima djelovanja ne smije koristiti svoju javnu dužnost za osobni probitak i probitak osoba s kojima je povezan. Zbog toga je pokrenut postupak protiv Petrova zbog moguće povrede zakona tijekom obnašanja dužnosti gradonačelnika Metkovića koja proizlazi iz propusta zaštite vlastite vjerodostojnosti, nepristranosti i povjerenja građana.

Petrov je bio prijavljen Povjerenstvu i zbog istodobnog obavljanja posla liječnika specijjaliste u zdravstvenoj ustanovi za medicinu rada te dužnosti zastupnika, potpredsjednika vlade i predsjednika Sabora. U tom slučaju postupak nije pokrenut, jer je utvrđeno da posao liječnika koji je Petrov obavljao u Metkoviću od 29. prosinca 2015. do kraja 2016. nije bio u takvom opsegu da bi ga se moglo smatrati redovitim i stalnim zanimanjem.