Politika & Kriminal

Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Plenkovića, Božinovića i troje bivših ministara

Postupak se odnosi na putovanje izaslanstva HDZ-a vladinim zrakoplovom u Helsinki

FOTO: PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je pokrenuti postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, bivše ministrice za demografiju Nade Murganić te bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, javlja N1.

Postupak se odnosi na putovanje izaslanstva HDZ-a vladinim zrakoplovom u Helsinki, gdje se održavao kongres Europske pučke stranke, a pokrenut je na temelju članka 5 koji se odnosi na kršenje načela obnašanja dužnosti.

Samo još jedan sličan slučaj

Kako navodi N1, na sjednici je raspravljano o pokretanju postupka o meritumu puta u Helsinki, međutim predloženo je da se pokrene postupak ili zbog povrede načela obnašanja dužnosti ili zbog nedostavljanja dokumentacije.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković izvjestila je, naime, da Povjerenstvo nakon niza dopisa nije dobilo putne naloge za članove Vlade i HDZ-a za put u Helsinki. U Povjerenstvu, pak navode, kako putne naloge nisu dosad dobili samo u dva slučaja – u ovom i u slučaju puta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u SAD. Tada su službe putni nalog proglasile klasificiranim podatkom.

Nastavite čitati