Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Plenkovića i Petrova zbog Zakona o Agrokoru

Smatraju da je premijer javnosti uskratio informacije o ljudima koji su radili na zakonu

ZADNJA IZMJENA: ruj 28, 2018

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv premijera Andreja Plenkovića.

Kako su objasnili, na pokretanje postupka odlučili su se jer je premijer javnosti uskratio informacije o ljudima koji su radili na tzv. Zakonu o Agrokoru. Povjerenstvo je zapravo zaprimilo dvije prijave protiv premijera, ali ih je spojilo u jednu točku.

Pokrenut je postupak i protiv šefa Mosta Bože Petrova. Predsjednica povjerenstva Natalija Novaković kazala je kako je Petrov bio jedan od inicijatora za formiranje grupe Borg te da je sudjelovao u dogovorima oko izbora povjerenika za Agrokor.

Protiv Božinovića neće pokrenuti postupak

Odlučivali su danas i o ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, odnosno o pokretanju postupka zbog njegove upletenosti u izradu zakona o Agrokoru. On se ipak izvukao.

Zaključeno je da Davor Božinović kao predstojnik Ureda predsjednika Vlade nije nužno morao znati za sastanke s Ivicom Todorićem na kojima je prisustvovao i Zdravko Marić, a na kojima se pričalo o Agrokoru.

Povjerenstvo je o Petrovu i Plenkoviću odlučivalo na temelju prijave Živog zida, dok su postupak protiv Božinovića pokrenuli sami.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program