Povjerenstvo predlaže da se pokrene postupak protiv HDZ-ovaca koji su Vladinim avionom išli na stranački skup

Članovi Vlade i Sabora koji su išli na skup uporno ne žele Povjerenstvu dostaviti putne naloge

ZADNJA IZMJENA: ruj 5, 2019
Foto: Screenshot/N1

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković predložila je da se pokrene postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade Davora Božinovića te troje bivših ministara, Lovre Kuščevića, Tomislava Tolušića i Nade Murganić koji su vladinim avionom putovali na skup Europske pučke stranke u Helsinkiju, javlja Dnevnik.hr.

“Zbog nepotpunih informacija Povjerenstvo ne može odlučiti o pokretanju ili ne pokretanju postupka o meritumu puta u Helsinki. No, svejedno predlažu da se postupak pokrene zbog povrede dužnosti jer nisu dobili svu zatraženu dokumentaciju”, rekla je Novaković.

Kako je rečeno na današnjoj sjednici Povjerenstva, ni nakon niza dopisa nisu dobili putne naloge za članove Vlade i HDZ-a za put u Helsinki. Od dužnosnika koji su putovali vladinim avionom, neki su javili da im je putni nalog izdala Vlada, neki kažu da im ih je izdalo ministarstvo, ali tvrde da nije bilo na trošak državnog proračuna.

Uvjerevaju da je HDZ platio troškove puta

Inače, vladajući od početka uvjeravaju da je HDZ platio troškove puta. “Čak je HDZ u svom odgovoru evidentirao da su ukupni troškovi i smještaja i dnevnica 85 tisuća kuna. Stoga ne vidimo nikakvu potrebu da Vlada posebno dostavlja Povjerenstvu putne naloge predsjednika Vlade, kada na tim putnim nalozima trošak nije ni evidentiran kada ih Vlada nije ni podnijela”, objašnjavao je ranije glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Povjerenstvo kaže kako putne naloge dosad nisu dobili samo u dva slučaja. U ovom i u slučaju putovanja predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Sjedinjene Američke Države. Njezine službe tada su putne naloge proglasile klasificiranim podatkom.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program