Povjerenstvo predlaže da se protiv premijera ne pokrene postupak zbog kupnje stana po povlaštenim uvjetima

Povjerenstvo predlaže i da se ponovno pokrene postupak protiv ministra Zdravka Marića

ZADNJA IZMJENA: stu 15, 2019

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa predložilo je nepokretanje postupka protiv premijera Andreja Plenkovića. Plenković je prijavljen da je 2003. godine, dok je bio službenik u Ministarstvu vanjskih poslova, po povlaštenim uvjetima kupio stan. Kako javlja novinar N1 televizije Hrvoje Krešić, Povjerenstvo predlaže da se protiv Plenkovića ne pokrene postupak jer tada nije bio dužnosnik pa ne mogu odlučivati o njemu.

Povjerenstvo je predložilo da se ponovo pokrene postupak protiv ministra financija Zdravka Marića za kojeg je već odlučeno da je povrijedio načela obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor, ali je tu odluku Upravni sud poništio zbog procesnih razloga.

Povjerenstvo smatra da su se u međuvremenu pojavile i nove informacije, pa tako i ona da postoji tonski zapis na kojem se čuje da je Marić aktivno sudjelovao na sastanku s Ivicom Todorićem.

Odlučivat će i o Tolušiću, Bošnjakoviću i Mrak Taritaš

Povjerenstvo bi danas trebalo odlučiti hoće li pokrenuti postupak i protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića slijedom prijave da je u žalbenom postupku ukinuo rješenje o imenovanju za stalnog sudskog vještaka osobe koja je vještačila u predmetu Fimi medija, gdje jedan od okrivljenika HDZ.

Bivši ministar i sadašnji zastupnik u Saboru Tomislav Tolušić također se našao na dnevnom redu Povjerenstva koje će u njegovom slučaju odučiti hoće li pokrenuti postupak zbog utvrđenog nesklada u imovinskoj kartici vezano uz površinu njegove kuće.

U slučaju državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željka Uhlira Povjerenstvo će donijeti odluku nakon što je protiv njega pokrenulo postupak zbog povreda načela jer se nije povukao iz postupka donošenja izmijenjenog zakona o najmu stanova.

Na sjednici će također biti donijeta odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu Anke Mrak-Taritaš koja je prijavljena da je, dok je bila ministrica graditeljstva, na otoku Krku pogodovala privatnom investitoru koji je gradio protivno rješenju o gradnji.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program